Αλ. Τσίπρας: Ούτε συμμετοχή, ούτε στήριξη σε κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου

15:21 13/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Ούτε συμμετοχή σε κυβέρνηση για την εφαρμογή του Μνημονίου, ούτε στήριξη θα προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ενημέρωση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό Μέγαρο υπό τον Κάρολο Παπούλια και την συμμετοχή
των προέδρων της ΝΔ Α. Σαμαρά, ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.
Στην αρχή της σύσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς επιστολή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στην οποία αναφέρεται ότι η κατάσταση για τη χώρα είναι κρίσιμη, ότι ο χρόνος πιέζει και ότι όλοι πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους και να βρεθεί λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωση αυτή και στην επιστολή του κ. Παπαδήμου αντέδρασε έντονα ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ενέργεια του πρωθυπουργού, τη στιγμή που οι πολιτικοί αρχηγοί συσκέπτονται και σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαδήμος ηγείται της κυβέρνησης και έχει ευθύνη για την πορεία της χώρας.
Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς ζήτησε την ανοχή των άλλων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας, είπε ότι είναι φανερό ότι υπάρχει συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι αφού υπάρχει η αριθμητική δυνατότητα, μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση . Αντίστοιχη ήταν και η θέση του κ. Βενιζέλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα