Κώστας Καραμανλής: Να επιστρέψω σε ηγετικό ρόλο; Ούτε με σφαίρες…‏

18:15 14/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει μιλήσει ούτε μια φορά δημοσίως μετά την εκλογική συντριβή του, τον Οκτώβριο του 2009, πράγμα που μόνο σε καλό του έχει βγει. Κατά διαστήματα, δημοσιογράφοι μεταφέρουν ανεπισήμως τις σκέψεις του, και μετά πάλι σιωπή.

Τώρα είναι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, πρύτανης του πολιτικού και διπλωματικού ρεπορτάζ, που δημοσιοποιεί τους προβληματισμούς του, αποδίδοντάς τους -όπως είθισται- σε συνομιλίες με συνεργάτες του.

Ο Καραμανλής, λοιπόν, φαίνεται να μη συζητά καν το ενδεχόμενο να επιστρέψει, κάποια στιγμή, σε ρόλο ηγέτη

της παράταξής του ή σε οποιονδήποτε άλλο ηγετικό ρόλο.

«Ούτε με σφαίρες», συνηθίζει να λέει, καθώς εκτιμά ότι οι συνθήκες στη χώρα δεν αφήνουν περιθώρια για πολιτική δουλειά, ούτε και άνεση για μεγάλες στρατηγικές κινήσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός δε φαίνεται να πολυπιστεύει τα σενάρια που έφεραν μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών να θέλουν να τον δολοφονήσουν.

«Μάλλον όχι, μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο, συνηθίζει να σημειώνει, προσθέτοντας βέβαια ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος σε τέτοιες υποθέσεις».

Τι λέει για τον Αντώνη Σαμαρά;

Δεν διατυπώνει καμιά αξιολογική κρίση. Αρκείται μόνο στην επισήμανση «δεν έχουμε κακές σχέσεις, απλώς μη…σχέσεις».

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ο διάδοχός του στην ηγεσία της ΝΔ δεν έχει ζητήσει ούτε μια φορά τη γνώμη του από το 2009…

Επιθετικός είναι μόνο με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν ξεχνά ότι την Άνοιξη του 2009 τον ενημέρωσε ενδελεχώς για την πολύ κακή οικονομική κατάσταση και εκείνος του απάντησε στη λογική «λεφτά υπάρχουν». Κυρίως, όμως, δεν ξεχνά ότι ήθελε να τον εμπλέξει σε Εξεταστικές Επιτροπές…

Το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου δημοσιεύεται στις σαββατιάτικες «6 μέρες», που έχουν πλέον διευθυντή τον Σεραφείμ Φυντανίδη!

Keywords
Τυχαία Θέματα