Kαλαμάτα: Επαναδραστηριοποιείται το video-art Φεστιβάλ «Μηδέν»

10:09 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, το Φεστιβάλ «Μηδέν» επανέρχεται δυναμικά στην Καλαμάτα, παρουσιάζοντας σ’ένα πολύχρωμο, πολύμορφο και πυκνό πρόγραμμα, επιλογές από την παγκόσμια εικαστική βιντεο-δημιουργία σε ένα διήμερο προβολών, στις 7 και 8 Ιουλίου.

Η ομάδα επιμέλειας, η οποία μεγάλωσε καθώς προστέθηκαν νέα μέλη, επέλεξε από το σύνολο των φετινών συμμετοχών 124 βίντεο από 33 χώρες, που θα παρουσιαστούν όπως πάντα σε θεματικές ενότητες, δίνοντας

ένα πολύπλευρο στίγμα και αναδεικνύοντας τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας βιντεοτέχνης.
Την επιμέλεια φέτος υπογράφουν οι: Γιούλα Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Σταυράκη, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Μάρθα Ζούπα, Μαρία Μπουρίκα, Νίκος Ποδιάς και Σοφία Γρηγοριάδου.

Τα βίντεο του «Μηδέν» θα κατακλύσουν φέτος διαφορετικά σημεία της πόλης: τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α.Τάσσος» και το Καλλιτεχνικό Στέκι στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, τη Στοά Λόντου (Baba Yaga) στο κέντρο της Καλαμάτας, το Café-Cine στη Δυτική Παραλία. Μια μέρα πριν τις προβολές, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, θα γίνει ειδική αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος σε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Rex. Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν, όπως πάντα, ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το διήμερο των προβολών πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και με τη συνεργασία τηςΔημοτικής Πινακοθήκης Καλαμάτας «Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα