Ερώτηση Αμανατίδη για επιπρόσθετη στήριξη επιχειρήσεων ν. Κοζάνης

10:55 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με θέμα, «Επιπρόσθετη στήριξη των επιχειρήσεων του Ν. Κοζάνης εξαιτίας της μακράς περιόδου περιοριστικών μέτρων λόγω του COVID-19», κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμανατίδης.

Όπως αναφέρει ο κ.

Αμανατίδης, ο νομός Κοζάνης εισήλθε στα περιοριστικά μέτρα από τις 16/10/2020 και συνεχίζει -καθώς ο Δήμος Εορδαίας κατατάσσεται ακόμη στο «επίπεδο αυξημένου κινδύνου». Τα παρατεταμένα υγειονομικά μέτρα, όπως σημειώνει ο βουλευτής, και οι επιπτώσεις τους στην επιχειρηματικότητα προστέθηκαν στις επιπτώσεις που η σταδιακή απολιγνιτοποίηση επιφέρει στον νομό Κοζάνης και δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον που απαιτεί συνδρομή και εκτόνωση.

Ο κ. Αμανατίδης ρωτά τον υπουργό εάν θα υιοθετήσει κατά προτεραιότητα και αν θα εξειδικεύσει πρόσθετη δέσμη μέτρων υπέρ της επιχειρηματικότητας στον νομό Κοζάνης -και, σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, εάν θα εφαρμοστεί χρονοδιάγραμμα ενεργειών ανάλογο των αναγκών που ήδη υπάρχουν και έχουν αρνητικές συνέπειες στην επιχειρηματικότητα του νομού Κοζάνης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα