Γ.Κουτρουλός: Να στηρίζουν οι καταναλωτές τις λαϊκές αγορές

10:43 10/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά τα προβλήματα των παραγωγών των λαϊκών αγορών έφερε η χθεσινή συνάντηση του προεδρείου του Συλλόγου  με τον Βουλευτή της Ροδόπης, τον κ. Δ. Χαρίτου. Ένας χώρος δύσκολος οι λαϊκές αγορές, που γίνεται ακόμη δυσκολότερος λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊου.

«Τα προβλήματα δεν λείπουν» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου ο κος Γιώργος Κουτρουλός σημειώνοντας ότι γίνονται ακόμη περισσότερα μετά το σχέδιο Νόμου που κατέθεσε η Κυβέρνηση « το προσχέδιο που μας έγινε γνωστό καταστρέφει το θεσμό των λαϊκών αγορών»

σημειώνει προσθέτοντας ότι ο κορονοϊος έχει επηρεάσει πάρα πολύ τον κλάδο τους «δεν έχουμε αποζημιωθεί ούτε ένα ευρώ ακόμη από τις ζημιές που έχουμε πάθει».

Ο κος Γιώργος Κουτρουλός

Ο κος Κουτρουλός προτρέπει τους υπευθύνους να «σκύψουν», όπως χαρακτηριστικά λέει, « και να κοιτάξουν τον Πρωτογενή Τομέα». Ζητά από τον βουλευτή να κάνει επερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς . Και προτρέπει τους κατοίκους της περιοχής «Να αγοράζουν οι καταναλωτές από τις λαϊκές αγορές, διότι τα προϊόντα είναι φρέσκα, ποιοτικά και πολύ φθηνότερα από τις μεγάλες αλυσίδες».

Τέλος, δεν κρύβει την πίστη του ότι είναι ώρα για μια δεύτερη πράσινη λαϊκή των παραγωγών, «το συζητάμε με τον δήμαρχο Κομοτηνής και οι συζητήσεις είναι σε καλό δρόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το καλό παράδειγμα δείχνει ο πρόεδρος των παραγωγών και στους κατοίκους της Κομοτηνής. Πριν ακόμη θέσει σε λειτουργία την επιχείρησή του, έσπευσε με τους συνεργάτες του να ευπρεπίσει τον δημόσιο, κοινόχρηστο χώρο σε κεντρικό σημείο της Κομοτηνής φροντίζοντας δώδεκα παρτεράκια και φυτεύοντας  τα με ανθισμένα λουλούδια της εποχής. «Δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο, ό,τι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, να το κάνουμε » δήλωσε σεμνά.
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα