Η Εθνική Αστέγων στα γήπεδα της Γλασκώβης

17:12 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Nέες ποδοσφαιρικές «περιπέτειες» ετοιμάζεται να ζήσει η εθνική ομάδα αστέγων, όπως μας ενημερώνει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Αποφασισμένοι να γεμίσουν τις βαλίτσες με πολλά γκολ και εμπειρίες ζωής, τα μέλη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας Αστέγων αναχωρούν για τη Γλασκώβη, όπου αυτή την Κυριακή (10 Ιουλίου) ξεκινά το 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Είναι η δέκατη συμμετοχή της Ελλαδας στην κορυφαία

αυτή παγκόσμια αθλητική μα πρωτίστως κοινωνική διοργάνωση και η πρώτη που η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί και από μια αμιγώς γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα. Στόχος να επιστρέψουν όλοι καλύτεροι άνθρωποι, πιο δυνατοί, για να κερδίσουν αγώνες ζωής και όχι μόνο ποδοσφαιρικούς.

Την ώρα που οι λάτρεις της ασπρόμαυρης θεάς είναι καθηλωμένοι μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στα γήπεδα της Γαλλίας, στο γήπεδο του Ρουφ, οι προπονήσεις εντείνονται, η ένταση κορυφώνεται, η λαχτάρα γεμίζει τα μάτια μιας άλλης παρέας ανθρώπων που έχουν μπει στην τελική ευθεία ενόψει της συμμετοχής τους σε ένα άλλο πολύ μεγάλο ποδοσφαιρικό μα κυρίως κοινωνικό γεγονός.

Η κεντρική πλατεία της Γλασκώβης Τζορτζ Σκουέρ (George Square) έχει ήδη μεταβληθεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου και είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί εκατοντάδες ανθρώπους από 54 χώρες και 64 ομάδες που συρρέουν στη σκωτσέτζικη μητρόπολη για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.
«Γκολ στη Φτώχεια» («Kick Out Poverty») είναι το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης, που μετράει πλέον 14 χρόνια ζωής».

Συνεχίζοντας την ενημέρωση οι εκπρόσωποι της «Σχεδίας», αναφέρουν: «Στην πρώτη διοργάνωση, του 2003, στο Γκρατς της Αυστρίας, συμμετείχαν 16 ομάδες, όλες αποτελούμενες από πωλητές περιοδικών δρόμου των αντίστοιχων χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα