Κατέρρευσε η βρετανική αυτοκρατορία λιανικής Arcadia-Παρασύρονται 13.000 θέσεις εργασίας

11:27 1/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατέρρευσε λόγω της πανδημίας ο μεγάλος βρετανικός όμιλος ένδυσης Arcadia, θέτοντας σε κίνδυνο 13.000 θέσεις εργασίας. Ο όμιλος, στον οποίο ανήκουν οι δημοφιλείς αλυσίδες ένδυσης Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Miss Selfridge, Wallis και Burton κήρυξε πτώχευση, και πέρασε υπό καθεστώς διαχείρισης, προκειμένου να βρεθούν αγοραστές.

Ο Arcadia

λειτουργεί 444 καταστήματα διαφόρων αλυσίδων στη Βρετανία, και 22 στο εξωτερικό, ενώ είχε έντονη κίνηση και στο διαδίκτυο. Εδώ και μήνες, περίπου 9.000 από τους 13.000 εργαζόμενους βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας, λόγω της πανδημίας.

Η αύξηση της αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες υπάλληλοι της Arcadia δημιουργεί «τρύπα» 350 εκατομμυρίων λιρών(£) στο συνταξιοδοτικό ταμείο της εταιρείας, το οποίο έχει 10.000 μέλη.

Η Arcadia είναι ο τελευταίος μεγάλος λιανοπωλητής που έχει σφυρηλατηθεί από το κλείσιμο καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Sir Philip Green's retail empire Arcadia collapses into administration

— Ayla (@CamilleHurn) December 1, 2020

Κάποτε αγαπητή της High Street, πολύ πριν από τον κορονοϊό, η αυτοκρατορία λιανικής πώλησης του Sir Philip Green έδινε μάχη επιβίωσης ενάντια σε νεότερους, διαδικτυακούς λιανοπωλητές μόδας, όπως οι Asos, Boohoo και Pretty Little Thing και απέτυχε να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση για να πληρώσει τα χρέη της μετά την πτώση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο γίγαντας της High Street προσέλαβε διαχειριστές από τη Deloitte μετά την πανδημία που «επηρέασε σοβαρά» τις πωλήσεις, ενώ δημοσιεύματα καταδικάζουν τις διακοπές του Sir Philip, στο υπερ-σκάφος του κόστους 100 εκατομμυρίων λιρών.

The fall of Sir Philip Green who now is left to live out his retirement as a tax exile in Monaco on his £100m superyacht. pic.twitter.com/Fjho0JWtLT

— ℜ

Keywords
Τυχαία Θέματα