Ocean Photographer of the Year 2022: Εξερεύνησε κι εσύ το πιο μυστήριο θαύμα της φύσης μέσα από συγκλονιστικές φωτογραφίες

17:06 6/10/2022 - Πηγή: iPop

Ο ωκεανός είναι ένα μυστήριο και παράλληλα πανέμορφο θαύμα της φύσης. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβεται από κάτω, σε αυτό το βαθύ μπλε. Το «Ocean Photographer of the Year», όμως έρχεται για να το ανακαλύψει κι έχει μια πολύ απλή αποστολή: Να φωτίσει την ομορφιά του ωκεανού και τις απειλές που αντιμετωπίζει, συγκεντρώνοντας χρήματα για την προστασία του. 

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι μια ευκαιρία για όλους τους φωτογράφους των ωκεανών –δύτες,

σέρφερ και ναυτικούς– να μοιραστούν την τέχνη τους με τον κόσμο. Το 2021, οι νικητήριες φωτογραφίες άγγιξαν περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Οι νικητές, συμπεριλαμβανομένου του γενικού νικητή, ανακοινώθηκαν και οι φωτογραφίες τους είναι απλά μαγικές! Τα αποτελέσματα θα τα ακολουθήσει μια εκπληκτική έκθεση στο Λονδίνο, όπου όλες οι νικητήριες εικόνες θα εκτεθούν δημόσια. Η επίσκεψη στην έκθεση θα είναι ελεύθερη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την περσινή έκθεση την απόλαυσαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. 

Ocean Photographer of the Year: Η φωτογραφία που κέρδισε τους κριτές!

Ο ένας από τους δύο γενικούς νικητές του διαγωνισμού είναι ο Ben Thouard, με την φωτογραφία ενός σέρφερ, που «κρατιέται» από ένα από τα πιο βαριά και μεγάλα κύματα στον κόσμο.

Ο Ben Thouard κέρδισε επάξια τον τίτλο του «Ocean Photographer of the Year 2022» για αυτή τη μοναδική φωτογραφία!

Το Teahupo’o – που σημαίνει «τόπος των κρανίων» – είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον Ειρηνικό και 14 χρόνια μετά τη μετακόμισή του στην Ταϊτή από την Τουλόν, είναι ένα μέρος που ο Thouard γνωρίζει πολύ καλά.

One Breath Around The World: Με μια ανάσα, ανακαλύπτουμε τον πλούτο των ωκεανών

Τραβηγμένη κατά την ελεύθερη κατάδυση, ο φωτογράφος αποκάλεσε την περιοχή «αόρατο μέρος του σερφ».

«Έχω τόσο μεγάλο σεβασμό τόσο για το κύμα όσο και για τους σέρφερ – το σερφ είναι μια τεράστια πρόκληση».

Η σύνθεση και η υφή των τόνων νερού που επηρεάζουν τη μοναχική φιγούρα κέρδισε τους κριτές, οι οποίοι επέλεξαν την εικόνα του Thouard ανάμεσα σε χιλιάδες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ben Thouard (@benthouard)

Είναι στο χέρι μας: Τέσσερις τρόποι για να σώσουμε τους ωκεανούς μας

Η δεύτερη θέση ανήκει στην Αμερικανίδα φωτογράφο Katherine Lu, της οποίας το όμορφο και λαμπερό χταπόδι μοιάζει σαν να προσγειώθηκε από το διάστημα. Η εικόνα τραβήχτηκε σε μια νυχτερινή κατάδυση χωρίς φεγγάρι στις Φιλιππίνες, κατά τη διάρκεια μιας ηφαιστειακής έκρηξης.

«Ήμουν πολύ άρρωστη κατά τη διάρκεια αυτής της κατάδυσης», λέει η Lu, εξηγώντας ότι τράβηξε τη συγκεκριμένη λήψη τυχαία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katherine Lu (@katherineluphotography)

Ο διαγωνισμός, φυσικά, δεν είχε μόνο δύο νικητές. Υπήρξαν πολλές φωτογραφίες που ξεχώρισαν και κέρδισαν μία σπουδαία θέση! Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε πως ο ωκεανός είναι εκθαμβωτικός και απαραίτητος για ζωή, το αποδεικνύουν και οι παρακάτω φωτογραφίες άλλωστε! Απόλαυσέ τες!

Χαθήκαμε στο μέτρημα… Τελικά πόσοι ωκεανοί υπάρχουν;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steve Woods (@steve_woods_photography)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josh Munoz (@joshmunoz)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rafael Fernandez Caballero (@rafafdezjr)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nadia de Lange Photography (@nadiadelange_photography)

Steve Walsh/Ocean Photographer of the Year 2022Matty Smith/Ocean Photographer of the Year 2022Matty Smith/Ocean Photographer of the Year 2022Rafael Fernandez Caballero/Ocean Photographer of the Year 2022Simon Lorenz/Ocean Photographer of the Year 2022Matty Smith/Ocean Photographer of the Year 2022Brook Peterson/Ocean Photographer of the Year 2022

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ocean Photographer of the Year 2022: Εξερεύνησε κι εσύ το πιο μυστήριο θαύμα της φύσης μέσα από συγκλονιστικές φωτογραφίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα