Ανασκόπηση 2021: Όσα έγιναν τη χρονιά που φεύγει μέσα από 21 στιγμές που μας στιγμάτισαν και δε θα ξεχάσουμε εύκολα

20:45 30/12/2021 - Πηγή: iPop

365 μέρες ή αλλιώς 12 μήνες αρκούν για να αλλάξουν όσα ξέραμε μέχρι τώρα. Ανασκόπηση 2021: Μια ακόμη χρονιά τελειώνει, μια νέα έρχεται, όμως λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το έτος που φεύγει, πάμε να θυμηθούμε όσα έγιναν το 2021 και να τα βάλουμε σε μια σειρά.

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας λόγω της έλευσης του κορονοϊού και κάπως με μια ελπίδα για έναν καλύτερο χρόνο ξεκίνησε το 2021. Οι προσδοκίες για μια χρονιά λύτρωσης και απελευθέρωσης πολλές, όμως

δυστυχώς τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα επιθυμούσαμε. #Metoo, γυναικοκτονίες, φωτιές, απώλεια αγαπημένων προσώπων και αθλητικές στιγμές που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό.

Τι καλό έγινε στον κόσμο μας (μου) το 2021 και μου έδωσε έμπνευση

Τι έγινε το 2021; Όσα συνέβησαν – θετικά και αρνητικά, αφήνοντας το στίγμα τους σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει. 21 γεγονότα, 21 καταστάσεις που θα θυμόμαστε από αυτή τη χρονιά που μας έδωσε πολλές πίκρες, αλλά μας χάρισε και συγκινητικές στιγμές. Το 2021 όπως δεν το είχαμε φανταστεί.

1 βήμα μπρος και 5 πίσω σε μια κοινωνία που σπαράζει και πονά

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το 2021 ως μία χρονιά ανατροπών, αφού άλλαξαν πολλά κυρίως σε κοινωνικό επίπεδο και ένας μικρός κόσμος γκρεμίστηκε σχετικά με άτομα ή πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα. Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν από τις αρχές της χρονιάς αυτής είναι το #metoo. Όλο και περισσότερα θύματα έσπασαν τη σιωπή τους, με τη Σοφία Μπεκατώρου να κάνει την αρχή στον χώρο του αθλητισμού και τη σκυτάλη να παίρνουν οι ηθοποιοί, αποκαλύπτοντας όλο και περισσότερες περιπτώσεις κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου με γνωστούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς να κατηγορούνται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Σημείωσε ένα βήμα εμπρός.

Κι εκεί που τα στόματα άνοιγαν και τα θύματα σταμάτησαν να μένουν σιωπηλά για πάντα, φτάνουμε στα τέλη του 2021 να μετράμε 17 γυναικοκτονίες. Σημείωσε 5 βήματα πίσω. Ή μάλλον 17, ένα για καθεμία γυναίκα που λείπει. Γιατί δεν είμαστε όλες εδώ, λείπουν οι δολοφονημένες.

Δες εδώ όλες τις εξελίξεις για το #metoo.

Το κίνημα #metoo εξαπλώθηκε το 2021 σε παγκόσμιο επίπεδο, με πολλές περιπτώσεις βίας να δημοσιοποιούνται. Ένα ακόμη κίνημα που έγινε γνωστό αφορά τη Britney Spears, ονομάστηκε #FreeBritney, με την 39χρονη ποπ σταρ να μιλάει ανοιχτά για την κακοποιητική σχέση που έχει βιώσει από τον πατέρα της, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε την κηδεμονία της. Η τραγουδίστρια βρήκε πριν από λίγο καιρό την ελευθερία της, αφού ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κομητείας του Λος Άντζελες, Brenda Penny, αποφάνθηκε υπέρ του αιτήματός της να τερματιστεί η κηδεμονία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Υπέροχες Γυναίκες (@yperoxes.gynaikes)

Το όπλο του εμβολίου και η χαμένη μας ελπίδα

Τι άλλο έγινε το 2021; Περνώντας στο θέμα του κορονοϊού, θα έλεγε κανείς πως το 2021 είναι πολύ καλύτερο από το 2020, καθώς πλέον έχει βρεθεί ένα όπλο για τον Covid-19 κι αυτό δεν είναι άλλο από το εμβόλιο. 3 δόσεις στον οργανισμό μας, δυνατότητα επιλογής εμβολίου και η χαμένη μας ελπίδα. Γιατί χαμένη; Διότι εκεί που όλα φάνταζαν ευνοϊκά, οι μεταλλάξεις φαίνεται πως κρατάνε γερή αντίσταση απέναντι στον ιό και αποδυναμώνουν μέχρι και τα εμβόλια. Η τελευταία μάλιστα για το 2021, η Όμικρον, αποδεικνύει πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, γιατί ακόμη και οι εμβολιασμένοι νοσούν. Όμως, ας πούμε πως το εμβόλιο προστατεύει σ’ ένα μεγάλο βαθμό και κρατάει μακριά από τις ΜΕΘ τους εμβολιασμένους.

Αλλά μήπως μια χαρά ήταν το 2020;

Το 2021 τα κρούσματα και οι θάνατοι από Covid-19 έχουν αυξηθεί στο μέγιστο σε σχέση με το 2020, γεγονός που σημειώνει ότι αυτή ήταν μια πολύ πιο σκληρή χρονιά από άποψη κορονοϊού, με περισσότερα θύματα και χαμένες ψυχές εξαιτίας ενός ιού. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα στην Ελλάδα τα κρούσματα ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και οι θάνατοι τους 20.000 τη στιγμή που μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2020 είχαν σημειωθεί 138.850 κρούσματα και 4.838 θάνατοι από τον ιό αυτό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Όλες οι στιγμές του 2021 που η μόνη σανίδα σωτηρίας που είχαμε ήταν ο ένας τον άλλον

Ο ανθρώπινος πόνος μέσα απ’ τις στάχτες

Η ανασκόπηση 2021 δεν σταματά εδώ. Τα ανοιχτά μέτωπα πυρκαγιών του Καλοκαιριού κορύφωσαν τον πόνο και τη συντριβή με την Εύβοια να θρηνεί τη μεγαλύτερη καταστροφή σε εθνικό επίπεδο. Η φωτιά ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου από την Κεντρική Εύβοια με τον κρατικό μηχανισμό να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές έδιναν επί μέρες αδιάκοπη μάχη για τον περιορισμό των φλεγόμενων μετώπων. Εύβοια, Αττική, Μάνη, Ηλεία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Σαλαμίνα και άλλες περιοχές της χώρας βίωσαν τον πύρινο εφιάλτη, με ανθρώπους και ζώα να χάνουν μέχρι και τις ζωές τους.

Σε πόσες δεκαετίες άραγε θα εξαφανιστούν τα σημάδια που άφησαν πίσω τους οι φλόγες;

To video απ’ τη φωτιά στην Εύβοια που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και μας κάνει να δακρύζουμε

Ο αθλητισμός έφτασε και πάλι την Ελλάδα ψηλά

Στην ανασκόπηση 2021 δεν υπάρχουν μόνο δυσάρεστες στιγμές. Έλληνες αθλητές μας χάρισαν ένδοξες στιγμές, φτάνοντας τη χώρα μας στον έβδομο ουρανό. Το ελληνικό τένις συνεχίζει να γράφει ιστορία με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη να βρίσκονται στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ανέδειξαν και πάλι τα αστέρια του ελληνικού αθλητισμού.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συνολικά η χώρα μας κατέκτησε τέσσερα μετάλλια (δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο). Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ των ανδρών και ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος. Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντάς μας δάκρυα συγκίνησης και υπερηφάνειας, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Με 11 μετάλλια επέστρεψαν από το Τόκιο οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων, μεταξύ των οποίων ένα χρυσό, τρία αργυρά και 7 χάλκινα.

Αυτή η χρονιά, όμως, δεν είναι μόνο μετάλλια, αφού αναδείχθηκαν και νέα αστέρια του ελληνικού αθλητισμού, όπως ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Karalis (@manolo)

Ανασκόπηση 2021: 21 στιγμές που σημάδεψαν τις ζωές μας και δε θα ξεχάσουμε

Μια χρονιά γεμάτη από γεγονότα που μας στιγμάτισαν. Ανασκόπηση 2021: Οι στιγμές που μας ένωσαν, τα γεγονότα που μας δίχασαν, οι άνθρωποι που έφυγαν και αυτοί που πάλεψαν, εκείνοι που έπεσαν απ’ το βάθρο κι αυτοί που ανέβασαν την Ελλάδα στον έβδομο ουρανό. Όσα έγιναν το 2021 στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό, αθλητικό, οικολογικό και… ανθρώπινο επίπεδο.

6 Ιανουαρίου: Εισβολή στο Καπιτώλιο. Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Ουάσιγκτον με τους υποστηρικτές του Trump να εισβάλουν στη Γερουσία την ώρα που επρόκειτο να επικυρωθεί η νίκη του Joe Biden στις αμερικανικές εκλογές. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και η 6η Γενάρη 2021 αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ιανουάριος: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, με αφετηρία τους πολίτες άνω των 85 ετών.

14 Ιανουαρίου: Η Σοφία Μπεκατώρου έκανε την αρχή και ξεδίπλωσε το κουβάρι της σεξουαλικής κακοποίησης, μιλώντας σε μία διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», που διοργάνωσε το υφυπουργείο Αθλητισμού σχετικά με το ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, δίνοντας χώρο σε πολλά ακόμη θύματα να μιλήσουν.

17 Ιανουαρίου: Χανιά, Βασιλική 54 ετών, η πρώτη από τις 17 γυναικοκτονίες που έχουμε μετρήσει για το 2021. Ακολούθησαν άλλες 16 δολοφονημένες γυναίκες και χιλιάδες ακόμη ξυλοδαρμοί και περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

20 Φεβρουαρίου: Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. Στις 25 Φεβρουαρίου απολογήθηκε στην ανακρίτρια, δηλώνοντας αθώος. Εν τέλει κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη iPop – από την Πόπη Τσαπανίδου (@ipopgr)

23 Μαρτίου: Το φορτηγό πλοίο Ever Given, μήκους 400 μέτρων, μπλόκαρε για έξι μέρες τη Διώρυγα του Σουέζ, βάζοντας φρένο στο παγκόσμιο εμπόριο.

9 Απριλίου: Έφυγε απ’ τη ζωή ο Πρίγκιπας Φίλιππος, σε ηλικία 99 ετών. Να θυμίσουμε ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος απέκτησαν μαζί 4 παιδιά, 8 εγγόνια και 10 δισέγγονα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη iPop – από την Πόπη Τσαπανίδου (@ipopgr)

3 Μαΐου: Άνοιξε και πάλι η εστίαση, μετά από πολλούς μήνες καραντίνας και περιοριστικών μέτρων.

28 Μαΐου: Επαναλειτουργία των θεάτρων. Ο πολιτισμός ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του, ενώ στα πολιτιστικά highlight πρέπει σίγουρα να συμπεριλάβουμε και το άνοιγμα της Εθνικής Πινακοθήκης.

21 Ιουλίου: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε το ΝΒΑ, μετά τη νίκη των Milwaukee Bucks επί των Phoenix Suns με 105-98 στον έκτο τελικό της σειράς. Ο Greek Freak αναδείχθηκε MVP, πετυχαίνοντας συνολικά 50 πόντους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milwaukee Bucks (@bucks)

27 Ιουλίου: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, οδηγούμενος στη φυλακή, μετά την απολογία του για τρεις πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος τριών συναδέλφων του.

3 Αυγούστου: Η μέρα που η πυρκαγιά στην Εύβοια ξεκίνησε τη στιγμή που αρκετές ακόμα εστίες φωτιάς μαίνονταν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι καταγραφές κάνουν λόγο για περισσότερα από 512.000 στρέμματα καμένου δάσους, καθιστώντας την καταστροφή αυτή ως τη μεγαλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα από μια πυρκαγιά. Λίγες μέρες μετά, ο σπαραγμός μιας ηλικιωμένης γυναίκας μπροστά από το σπίτι της στις Γούβες Ευβοίας έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από μία συγκλονιστική εικόνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη iPop – από την Πόπη Τσαπανίδου (@ipopgr)

5 Αυγούστου: Ο Lionel Messi αποχωρεί από την Barcelona, έπειτα από επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου και ύστερα από 18 χρόνια στην ομάδα της καρδιάς του. Λίγες μέρες μετά, ο Αργεντινός ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι για να συνεχίσει την καριέρα του στην Paris Saint-Germain.

8 Αυγούστου: Η Εθνική πόλο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, κολυμπώντας στη δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να χαρίζει δάκρυα συγκίνησης και στιγμές υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες, αποδεικνύοντας ότι το πόλο θα έπρεπε να είναι το εθνικό μας άθλημα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

15 Αυγούστου: Ανακατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν. Μπήκαν στην Καμπούλ με στόχο την κατάληψη και πάλι της εξουσίας, 20 χρόνια μετά από την πτώση τους.

2 Σεπτεμβρίου: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, βυθίζοντας όλη την Ελλάδα σε βαρύ πένθος. Μερικές μέρες μετά, η Ελλάδα υποκλίθηκε για τελευταία φορά στον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη με τη σορό του να φτάνει στα Χανιά το πρωί της 9ης Σεπτέμβρη.

2 Σεπτεμβρίου: Ο γνωστός τράπερ Mad Clip βρέθηκε νεκρός σε τροχαίο, όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε κολώνα στην Λεωφόρο Αθήνας και Φανερωμένης και στη συνέχεια σ’ ένα δέντρο.

4 Σεπτεμβρίου: Μια μεγάλη μαριονέτα μιας προσφυγοπούλας από τη Συρία, η Αμάλ, βρέθηκε στον Πειραιά, έχοντας νωρίτερα περάσει από άλλες περιοχές της Ελλάδας, και συνεχίζοντας έπειτα το ταξίδι της από το Γκαζιαντέπ κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας μέχρι το Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, φωτίζοντας τις ιστορίες των εκατομμυρίων νεαρών προσφύγων που ζουν εκτοπισμένοι και αναγκασμένοι να κινδυνεύουν σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

25 Οκτωβρίου: Μια γενναία μαχήτρια έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Η Φώφη Γεννηματά έφυγε απ’ τη ζωή, έχοντας κάνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες ότι νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό» με συμπτώματα ατελούς ειλεού, λόγω υποτροπής της βασικής της νόσου και έχοντας ανακοινώσει την απόσυρσή της απ’ την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

13 Δεκεμβρίου: Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος απομακρύνεται απ’ το Ράδιο Αρβύλα, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για revenge porn. Ο γνωστός παρουσιαστής κατηγορείται για το αδίκημα της «ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου» σε βαθμό κακουργήματος και βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη iPop – από την Πόπη Τσαπανίδου (@ipopgr)

17 Δεκεμβρίου: Δύο γυναίκες βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν τον Chris Noth ή αλλιώς τον Mr. Big του Sex and The City για σεξουαλική επίθεση. Από τότε, όλο και περισσότερες καταγγελίες εις βάρος του συγκεκριμένου ηθοποιού έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Το 2021 ήταν κάτι παραπάνω από μια δύσκολη χρονιά, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, οι ακτίνες φωτός που μας χάρισε, μας κάνουν να ελπίζουμε σ’ ένα πιο λαμπερό μέλλον, σε μια πιο αισιόδοξη χρονιά και σ’ ένα 2022 με λιγότερο πόνο!

Οι γυναίκες ηρωίδες του 2021 και οι συγκλονιστικές ιστορίες τους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Cover photos: KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC/ GEORGE VITSARAS / SOOC/ Twitter/@NBAHistory/ Pexels/ SPORTSIMAGES.GR/ AP/ EUROKINISSI/ flickr

Το άρθρο Ανασκόπηση 2021: Όσα έγιναν τη χρονιά που φεύγει μέσα από 21 στιγμές που μας στιγμάτισαν και δε θα ξεχάσουμε εύκολα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ευκολα, sex and the city, Britney Spears, top 10, ολυμπιακοί αγώνες, υφυπουργείο αθλητισμού, lionel messi, μικης θεοδωρακης, νέα, britney, ποπ, σταρ, instagram, ελλαδα, ΕΟΔΥ, video, top, εκλογες, ηπα, ιανουάριος, χανια, συλληψεις, ipop, μαΐου, νβα, phoenix, greek, mvp, messi, barcelona, paris, hellenic, olympic, mad, αθηνα, πειραιας, big, city, φως, google, news, photos, flickr, αποσυρση, sex video, αποσυρση αυτοκινητων 2011, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.google.gr, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, madwalk, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, φωτια, εκλογες ηπα, κρουσματα σημερα, βασιλισσα ελισαβετ, εσπα 2021, τσαπανιδου, κοινωνια, ηλεια, instagram, ipop, αυτοκινητο, αφγανισταν, βημα, γνωμη, γυναικα, εθνικη, ευβοια, ζακυνθος, ζωα, ηθοποιοι, ηνωμενο βασιλειο, ηπα, θεμα, καριερα, νβα, ραδιο, ραδιο αρβυλα, σαλαμινα, σταρ, φως, ωρα, barcelona, flickr, mad, mvp, news, olympic, photos, sex and the city, αγωνες, αθλητισμος, αρθρο, απωλεια, αρβυλα, αστερια, αττικη, ακτινες, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, δακρυα, δεδομενο, δευτερο, δεντρο, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, διωρυγα του σουεζ, διωρυγα, εγινε, ελευθερια, ελισαβετ, ελπιδα, εμμανουηλ, εμβολια, εμβολιο, εξι, επρεπε, ερχεται, εστιαση, ετων, ετος, εφυγε, ζωη, ζωης, ηλικια, θεοδωρακης, εικονα, κρατικο, λειπει, λογο, μαΐου, μακρια, μανη, μεσσηνια, μηκος, μηνες, μαρια, νικη, ομαδα, παντα, ουασιγκτον, παιδια, παμε, παρισι, πενθος, πλοιο, ποπη τσαπανιδου, ποπ, πριγκιπας, πρωι, σιγουρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συρια, σημαδια, σιωπη, σκηνες, σκηνοθετες, σοφια, σπιτι, στιγμα, στομα, ταλιμπαν, τιποτα δεν ειναι δεδομενο, τοκιο, τραγουδιστρια, τρια, φυλακη, συμπτωματα, υφυπουργείο αθλητισμού, φτανει, φωφη, φωφη γεννηματα, φορα, χαρα, βηματα, britney, big, city, δημητρης, εθνικο, phoenix, greek, hellenic, χωρα, εισβολη, lionel messi, messi, μπροστα, paris, ταξιδι, top 10, top, θεματα, θετικα, ξεκινησε, χερια, ψυχες
Τυχαία Θέματα
Ανασκόπηση 2021, Όσα,anaskopisi 2021, osa