Διώξε τις αρνητικές σκέψεις με 3 απλούς τρόπους και θα αλλάξει η ζωή σου!

16:55 23/4/2017 - Πηγή: iPop

Όλοι μας «απολαμβάνουμε» μία γκρίνια στο τέλος μιας εργάσιμης ημέρας, είτε πρόκειται για τον υπερβολικά μεγάλο λογαριασμό του δείπνου είτε για μία παρεξήγηση μέσα στην μέρα. Μια ομάδα έρευνας, έχει ανακαλύψει μια νέα τεχνική παρέμβασης για την καταπολέμησή αυτής της γκρίνιας και του στρεσαρίσματος που προκαλεί. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πως να γίνεις πιο ευτυχισμένος με τον «κανόνα των 3 καλών πραγμάτων».

Ο κανόνας των τριών καλών πραγμάτων είναι απλός. Στο τέλος κάθε ημέρας πάρε χρόνο να σκεφτείς τρία θετικά

πράγματα που συνέβησαν.

Η σκέψη των θετικών και όχι μόνο η εστίαση στα αρνητικά, λένε οι ερευνητές, μπορεί να μειώσει κάθε είδους άγχος και ακόμη και να αντιμετωπίσει τα φυσικά συμπτώματα.

Σύμφωνα με ερευνητές, για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό δεν έρχεται φυσικά, καθώς όπως επισημαίνουν το άγχος και η ρουτίνα της καθημερινότητας, έχουν ωθήσει τους ανθρώπους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα αρνητικά.

Επίσης, οι άνθρωποι, ειδικά αυτή την εποχή δεν είναι τόσο συνηθισμένοι σε θετικά πράγματα στο περιβάλλον τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να παρατηρήσουν πότε εμφανίζονται και ποια είναι αυτά.

Αλλά μια απλή παρέμβαση μπορεί να τους βοηθήσει να επικεντρωθούν στα θετικά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές

Η εστίαση στα θετικά πράγματα της ημέρας, σου παρέχει πόρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τόνωση της ευημερίας, την καταπολέμηση των επιπέδων άγχους και ακόμη και την ανακούφιση των πονοκεφάλων και των μυϊκών εντάσεων.

Σε ένα πείραμα για να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης των «τριών καλών πραγμάτων», η ομάδα σημείωσε επίσης ότι μετά από τρεις εβδομάδες που έκαναν τις καθημερινές τους λίστες με τα τρία θετικά πράγματα που τους συμβαίνουν, οι άνθρωποι αισθάνθηκαν πιο δημιουργικοί στην εργασία τους.

Αυτή η απλή πρακτική, η συγγραφή τριών καλών πράξεων, δημιουργεί μια πραγματική αλλαγή σε αυτό που σκεφτόμαστε και μπορούμε έτσι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη ζωή μας.

Οι άνθρωποι που αντανακλούν τα καλά πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας τους, είναι πιο πιθανό να μοιραστούν αυτά τα πράγματα με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Η ανταλλαγή θετικών γεγονότων με άλλους δημιουργεί συνδέσεις μεταξύ ανθρώπων και τους συνδέει μεταξύ τους, μειώνοντας περαιτέρω το στρες του βράδυ.

Αυτό βελτιώνει επίσης τον ύπνο, όπως υποδηλώνει η τρέχουσα έρευνα σε οδηγεί σε εγρήγορση και καλύτερη διάθεση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε πιο θετικά πράγματα που συμβαίνουν την επόμενη μέρα.

The post Διώξε τις αρνητικές σκέψεις με 3 απλούς τρόπους και θα αλλάξει η ζωή σου! appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα