Κορονοϊός: Τα μαθήματα ζωής που κατάφερε να μας διδάξει

20:48 11/4/2020 - Πηγή: iPop

Σίγουρα όλοι μας βιώνουμε μια πολύ δύσκολοι κατάσταση μέσα από την οποία μπορούμε να βγούμε νικητές. Όμως, για να συμβεί αυτό πρέπει να έχουμε αποκτήσει κάποια εφόδια. Εσύ τι έμαθες από τον κορονοϊό που θα σε κάνει να κερδίσεις τη μάχη; 

Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τα καταφέρουμε όχι μόνο να μην αρρωστήσουμε, αλλά να κερδίσουμε και κάτι από αυτή την περιπέτεια. Και να όσο κι αν δεν το πιστεύεις ο κορονοϊός

μας έχει διδάξει μαθήματα ζωής, μαθήματα που μερικοί δεν κατάφεραν να πάρουν από το οικογενειακό κι εκπαιδευτικό τους περιβάλλον, μαθήματα που θα μας κάνουν πάνω απ’ όλα καλύτερους ανθρώπους.

Ακριβώς. Μέσα από τη δοκιμασία αυτή που περνάμε γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι για εμάς, τις οικογένειές μας, τον διπλανό μας, τους συνανθρώπους μας. Γιατί ένας μόνος του δεν μπορεί να κερδίσει αν όλοι δεν προσπαθήσουν.

Και μερικές φορές μπορεί απλά να παρακαλάς να τελειώσει όλο αυτό το “μαρτύριο” και να αναρωτιέσαι τι έμαθες από τον κορονοϊό, βλέποντας τον τίτλο του άρθρου, όμως έχω να σου πω πως έχεις μάθει πολλά κι εσύ και όλοι μας.

Τι ακριβώς, όμως, έχεις μάθει και θα έπρεπε να αποκομίσεις απ’ όλη αυτή την κατάσταση;

Υπευθυνότητα

Είναι το πιο σημαντικό απόκτημα της κατάστασης αυτής. Ο κορονοϊός σου μαθαίνει την προσωπική και κοινωνική ευθύνη. Οφείλεις να προστατεύσεις τόσο τους αγαπημένους σου ανθρώπους όσο και την κοινωνία, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός. Έχεις την ευθύνη να προσέξεις, να πλένεις συχνά τα χέρια σου, να μένεις μες το σπίτι σου για το καλό όλων, όχι μόνο το δικό σου. Κι η ευθύνη αυτή που έχει ο καθένας μας επηρεάζει το αύριο του συνόλου. Για σκέψου λίγο, πώς θα τελειώσουν τα μέτρα και θα εξαλειφθεί ο κορονοϊός, αν δεν προσέξουμε όλοι και δεν μείνουμε μέσα;

Εθελοντισμός

Κι όμως σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, κάποιοι κοιτάνε πιο πάνω από τον εαυτό τους. Υπάρχουν, λοιπόν, μερικοί που επιτελούν σπουδαίο έργο, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή. Χιλιάδες εθελοντές για τον κορονοϊό προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους στους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Κι ο εθελοντισμός σου διδάσκει την ευθύνη, την αγάπη, τη συμπόνια στο συνάνθρωπο που θα τον βοηθήσεις σε μια δύσκολη στιγμή.

PexelsΕμπιστοσύνη κι ελπίδα

Η ελπίδα δε διδάσκεται. Ελπίζεις συνέχεια και περιμένεις ένα καλύτερο αύριο που δε θα έχει καμία σχέση με αυτό που ζεις τώρα. Μπορεί, λοιπόν, να μην διδάσκεται η ελπίδα, αλλά σίγουρα ο κορονοϊός σε κάνει να ελπίζεις πιο πολύ από ποτέ. Να ελπίζεις και να εμπιστεύεσαι. Να έχεις πίστη πως όλο αυτό κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα υπάρξουν και καλύτερες μέρες και εμπιστοσύνη σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και στους γιατρούς, που κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν καθημερινά και αδιάκοπα. Να εμπιστεύεσαι τον διπλανό σου, ελπίζοντας πως δεν θα βγει έξω και δε θα κολλήσει τον ιό.

Αγάπη

Αγάπη… για τον εαυτό σου, τους αγαπημένους σου, τους συνανθρώπους σου, τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή και “κυνηγούν” τον ιό καθημερινά. Μαθαίνεις να αγαπάς λίγο παραπάνω τους δικούς σου ανθρώπους, γιατί φοβάσαι μην κολλήσουν και αυτοί. Το ίδιο συμβαίνει και με τον εαυτό σου ή τουλάχιστον θα έπρεπε να συμβαίνει. Γιατί αν όλοι αγαπούσαμε τους εαυτούς σου ακόμα και με εγωιστικό τρόπο, θα θέλαμε να μην κολλήσουμε -ακόμα κι αν αναρρώσουμε- κι έτσι θα μέναμε σπίτια μας και μόνο.

Βέβαια, ο κορονοϊός δεν τα διδάσκει όλα αυτά σε όλους και δεν “βγάζει” τα συναισθήματα αυτά στον καθένα μας. Ωστόσο, όλοι θα πρέπει να μιλήσουμε με τον εαυτό μας και να σκεφτούμε πώς θα βγούμε νικητές σ’ αυτή τη μάχη εμείς και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι. Μόνο έτσι θα περιορίσουμε τον ιό και θα έχουμε αποκομίσει κι εμείς κάτι σπουδαίο απ’ όλη αυτή την κατάσταση.

Το δώρο του να βρίσκεις χρόνο! 

Διάβασε ακόμα:

5 πράγματα που ο κορονοϊός σε κάνει να εκτιμάς λίγο παραπάνω!

Photo: Unsplash/ Brooke Cagle

Το άρθρο Κορονοϊός: Τα μαθήματα ζωής που κατάφερε να μας διδάξει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα