Μήπως ήρθε η ώρα να πεις αντίο;

20:41 11/1/2022 - Πηγή: iPop

Είναι κάποιες φορές που ενώ το μέσα μας και η καρδιά μας, μας λέει να μείνουμε σε μια σχέση ή wannabe σχέση, το ένστικτό μας, ή όπως θες ονόμασέ το, μας λέει ότι μήπως ήρθε η ώρα να φύγω. Θυμάσαι την Έλσα στο Frozen που τραγουδούσε με όλη τη δύναμη που είχε «Let it go»; Κάποιες φορές ίσως είναι η ώρα να το τραγουδήσεις και εσύ και να φύγεις από καταστάσεις και σχέσεις που δε σου προσφέρουν κάτι, παρά μόνο μαθήματα για το μέλλον.

«Όταν έγινα άνδρας, κατάργησα τη συμπεριφορά του νηπίου»*

Σε κακοποιητικές σχέσεις

ή σε σχέσεις που μπορεί να βλάψουν τη σωματική και ψυχική σου υγεία εννοείται, δεν χρειάζεται καν να το σκεφτείς, φεύγεις αμέσως. Η σχέση μας με τον εαυτό μας και η αξιοπρέπειά μας είναι πάνω από όλα. Σήμερα δεν θα σου μιλήσω γι’ αυτές τις σχέσεις που είναι στραβές εξ αρχής και παλεύει ο ένας με νύχια και με δόντια να σώσει ότι μπορεί να σωθεί.

Θα μιλήσω για τις σχέσεις που έχουν προοπτικές να γίνει ο άλλος ο άνθρωπος της ζωής σου αλλά κάτι συμβαίνει και η κατάσταση χαλάει. Σ’ αυτό το σημείο να πω ότι θεωρώ δεδομένο ότι απέναντι μου έχω έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει με τον εαυτό του και έχει λύσει πολλά απ’ τα δικά του θέματα (θα έλεγα όλα, αλλά είναι υπερβολή, όσο ζούμε βελτιωνόμαστε και γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας). Γιατί αν δεν έχεις λύσει τα θέματα του εαυτού σου, απλά ταλαιπωρείσαι και ταλαιπωρείς και τους άλλους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή σου.

Κάνεις λοιπόν μια επιλογή. Οι νευρώνες του εγκεφάλου σου παθαίνουν πατατράκ και εκκρίνουν τρελές χημικές ενώσεις μόλις δεις ένα άτομο, γιατί χημεία είναι παιδιά, μη γελιόμαστε και αν έχεις βρει αυτόν ή αυτήν που ταράζει τις ορμόνες σου, δεν τους αφήνεις να φύγουν. Η επιλογή είναι δική σου. Ευτυχώς η εποχή του προξενιού έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Μπορεί λοιπόν κάπου να μην ταιριάξατε, κάπου εσύ να βλέπεις ότι δεν μπορείς και πιέζεσαι, γιατί ενώ θες, υποσυνείδητα κάτι δε σε αφήνει. Είναι τόσο πολύπλοκα όλα αυτά τα ζητήματα κάποιες φορές και τα παιχνίδια που μπορεί να παίξει το μυαλό μας με εμάς.

Κάποτε, λοιπόν, θα πρέπει να δώσει αυτό το σκοτεινό παιδί που κατοικεί ακόμα μέσα σου τη σκυτάλη στο φωτεινό. Δεν είσαι πια εκείνο το παιδί που τα είχε με όλους. Πια μπορείς να μιλήσεις και να αντιδράσεις. Να υπερασπιστείς τα θέλω και τα δε θέλω σου, χωρίς να φοβάσαι αν θα είσαι αρεστός στους σημαντικούς άλλους.

Στόχος σχέσεις: Πώς θα βρω τον σύντροφο της ζωή μου;

Ή σχέση ή τίποτα

Να με συγχωρεί η αφεντιά σου αλλά ξέρω πάρα πολλές περιπτώσεις που αρκούνται μόνο στην επικοινωνία για να μη βγει ο άλλος από τη ζωή τους. Δεν είστε φίλοι! Ακόμα και αν η σχέση αυτή ξεκίνησε φιλικά, αν μπήκε στη μέση το ερωτικό κομμάτι δεν μπορείς να τον δεις τον άλλον εύκολα σαν φίλο με την πλήρη έννοια του όρου φίλος. Με την ανιδιοτελή αγάπη που αισθάνεται ένας φίλος για τον φίλο του.

Το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτή τη φάση είναι του να ξεκολλήσεις με τον άλλο. Να μην έχεις επικοινωνία, να τα μαζέψεις όλα και να φύγεις και να ρίξεις αυτό που λέμε μαύρη πέτρα. Κινητά, social media, φωτογραφίες, τα πάντα. Το κάνεις μια και έξω και ακόμα και αν θυμάσαι το νούμερο απ’ έξω, μια μέρα το ξεχνάς και αυτό. Αλλά μη συνεχίζεις να έχεις επικοινωνία, αν τα συζητήσατε και είδατε ότι δεν πάει παρά πέρα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνετε από κοινού τον πολύτιμο χρόνο σας. Γιατί ο χρόνος μας είναι ότι πολύτιμο έχουμε αυτή τη στιγμή μετά την υγεία μας.

Η μοναδική ερώτηση που χρειάζεται να κάνεις στον εαυτό σου για τις σχέσεις. Και όχι η απάντηση δεν είναι στο Google!

Αν είναι τόσο δύσκολο δεν είναι αγάπη

Είμαι η πρώτη που θα κάτσω και θα μετρήσω τις πιθανότητες και θα είμαι υπέρ του μαζί παρά του χωριστά. Η πρώτη που θα δικαιολογήσω που θα δώσω ευκαιρίες αλλά ξέρεις τι κατάλαβα. Ότι η αγάπη, όσο και αν θες να με λες ρομαντική ή αιθεροβάμων ή υπεραισιόδοξη, δεν θέλει τόσο παίδεμα. Αν είναι να πονάς τόσο και να βασανίζεσαι, φύγε! Όσο και αν παθαίνεις τρελό καρδιοχτύπι στη σκέψη του αγαπημένου προσώπου.

Αν βασανίζεται τόσο για κάτι τόσο αυθόρμητο και μοναδικό όσο η αγάπη φαντάσου τι θα γίνει όταν έρθουν τα δύσκολα. Γιατί μπορεί να έρθουν και αυτά, η ζωή άλλωστε κανείς δεν εγγυάται ότι είναι πλασμένη με ροδοπέταλα. ΄Ισως λοιπόν πράγματι να λες: «τώρα ήρθε η ώρα να φύγω» και αυτή τη φορά να έχεις δίκιο.

Λες, λοιπόν, ήρθε η ώρα να φύγω, γιατί αποφάσισες να βάλεις εσένα προτεραιότητα και πολύ καλά έκανες. Γιατί η σχέση αυτή σου έδωσε μαθήματα για την επόμενη. Πάρε το χρόνο σου να πενθήσεις για αυτό που τελείωσε έτσι, για όλες τις ματαιώσεις που κουβαλά και τις απογοητεύεις αλλά να ξέρεις ότι φεύγοντας και κλείνοντας την πόρτα πίσω σου, θα είσαι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος, που πια δε θα δέχεται τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζει στη ζωή και να ξέρεις ότι είσαι ένα διαμάντι που σου αξίζουν τα καλύτερα, είτε οι άλλοι γύρω σου είναι σε θέση να το δουν είτε όχι.

*΄Ύμνος της αγάπης, 13ου Κεφαλαίου της Προς Κορινθίους Α’ Επιστολής του Αποστόλου Παύλου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μήπως ήρθε η ώρα να πεις αντίο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα