Οι ανάσες που χρειάζεται να παίρνεις κάθε μέρα!

17:26 10/6/2021 - Πηγή: iPop

Ζεις μέσα στην τρέλα την πλειοψηφία της ημέρας σου κάθε μέρα. Δουλεύεις, μαγειρεύεις, φροντίζεις για τη σχέση με τον σύντροφο ή τα παιδιά σου, βλέπεις τους φίλους σου, κανονίζεις τα έξοδα του σπιτιού σου. Ζεις σε μια καθημερινή τρέλα που συχνά δεν σε αφήνει να “αναπνεύσεις”. Πόσες ανάσες παίρνεις κάθε μέρα;

Και δεν εννοώ τις ασυναίσθητες ανάσες που παίρνεις λόγω του φυσικού τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός. Μιλάω για τις ανάσες που σε κάνουν εσένα να αισθάνεσαι ότι πραγματικά αναπνέεις.

Έχει τύχει να πάρεις μια βαθιά ανάσα σε κάποια στιγή της ημέρας σου και

στιγμιαία να αναρωτηθείς πόσο καιρό είχες να το κάνεις; Αν ναι, μάλλον κι εσύ δεν παίρνεις τις ανάσες που χρειάζεσαι καθημερινά!

Τρεις τρόποι για να χαλαρώσεις χωρίς να το καταλάβεις!

Το μυαλό σου είναι ένα και χρειάζεται ξεκούραση για να μπορεί να λειτουργεί ανελλιπώς κάθε μέρα. Όταν δεν του πατάς λίγο το pause, δεν παίρνεις μια ανάσα να χαλαρώσει ο νους και το σώμα σου, απλά καταλήγεις να νιώθεις ένα τεράστιο βάρος στο κεφάλι και μετά να αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να ηρεμήσεις.

Freepik

Δεν θα καταφέρεις να ηρεμήσεις εάν δεν παίρνεις ανάσες.

Πόσες ανάσες παίρνεις κάθε μέρα;

Το χάος που επικρατεί μέσα στο κεφάλι σου, σου προκαλεί εξάντληση. Σωματική και ψυχική. Μερικές φορές μπορεί να είσαι στα πρόθυρα του burnout και πραγματικά όλο αυτό να προκύπτει απ’ το ότι δεν δίνεις λίγες ανάσες στον εαυτό σου. Κλείσε τα μάτια για 2 λεπτά και μην σκέφτεσαι τίποτα. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες ευτυχίας και μετά επίστρεψε στη δουλειά σου.

Τη στιγμή που αισθάνεσαι ότι θα κάνεις ένα τεράστιο μπαμ, δώσε 30 δευτερόλεπτα στον εαυτό σου. Είναι μόνο 30 δευτερόλεπτα, που δεν θα σου κοστίσουν τίποτα, δεν θα αφήσουν καμία δουλειά πίσω, αλλά θα κάνουν ουσιατική διαφορά σε σένα! Αυτά τα ελάχιστα δευτερόλεπτα ή λεπτά θα ρίξουν τους παλμούς σου, θα ανακουφίσουν το κουρασμένο μυαλό σου και θα σου δώσουν μια ένεση ενέργειας. Μην υποτιμάς αυτά τα μικρά διαλείμματα. Είναι τόσο μικρά, αλλά τόσο θαυματουργά. Το θέμα είναι να κάνεις την αρχή για να δεις πόσο σε ωφελούν.

“Coming Home”: Θα νιώθεις αμέσως πιο ανάλαφρη μετά απ’ αυτό τον 16λεπτο διαλογισμό

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι ανάσες που χρειάζεται να παίρνεις κάθε μέρα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα