GPT-4o: Το νέο μοντέλο της OpenAI που έρχεται για να ταράξει ξανά τα νερά στον κόσμο της ΑΙ

13:12 14/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η OpenAI επιχειρεί να αλλάξει για άλλη μια φορά τα δεδομένα στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης με το νέο της αναβαθμισμένο μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε χθες Δεύτερα (13/5) μια ενημερωμένη έκδοση του GPT-4 με τη χαρακτηριστική ονομασία «GPT-4o».

Όπως εξήγησε η επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Mira Murati, σε εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά, το «o» προέρχεται από το «omni» και σημαίνει «όλα, τα πάντα».

Σύμφωνα με την Murati το GPT-4o θα διατίθεται δωρεάν, ενώ παρουσιάζει βελτιωμένες δυνατότητες σε κείμενο, όραση καθώς και σε ήχο. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι το ChatGPT προσφέρει εδώ και καιρό φωνητική λειτουργία με δυνατότητα μεταγραφής κειμένου χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Ωστόσο, στο GPT-4o αυτή η δυνατότητα ενισχύεται, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν περισσότερο με το μοντέλο, παρεμβαίνοντας στη διαδικασία. Ειδικότερα, οι χρήστες μπορούν πλέον να διακόπτουν το chat ενώ απαντά στην ερώτηση που του έχουν θέσει και το μοντέλο να ανταποκρίνεται σε «πραγματικό χρόνο». Παράλληλα, το μοντέλο μπορεί να αντιληφθεί το συναίσθημα από τον τόνο της φωνής του χρήστη και να παράγει αντίστοιχα φωνή με «μια σειρά διαφορετικών συναισθηματικών τόνων».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο startupper.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα