Sniper: Η δυναμική του ΧΑ, «φώναζε» η Εθνική, η συνετή διαχείριση της ΤΙΤΑΝ, το placement της Jumbo και ο 50άρης της Wall!

08:16 9/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Δυναμική δείχνει το ΧΑ, οι επενδυτές οι οποίοι πούλησαν, έχασαν το τρένο και έμειναν 90 μονάδες χαμηλότερα επανακάμπτουν και μαζί τους και άλλοι οι οποίοι πουλούσαν στο τέλος Απριλίου και τη Μεγάλη Εβδομάδα βεβαίως.

Την επανάκαμψη των επενδυτών την είδαμε στους μεγάλους τζίρους. Πάνω από 200 εκατ. ευρώ συναλλαγές δεν είχε κάνει η αγορά από τις 15 Μαρτίου. Τώρα όμως το κάνει κι αναμετράται σθεναρά με παλιά και σκουριασμένα εμπόδια με ανανεωμένη ψυχολογία, αφού όλοι οι διστακτικοί κοιτάζουν προς τις ΗΠΑ.

Εκεί που και οι τρεις μεγάλοι δείκτες επανήλθαν πάνω από τον απλό 50άρη κινητό μέσο.

Ηγέτης της αγοράς είναι η Εθνική Τράπεζα

Ηγέτης της αγοράς είναι η Εθνική Τράπεζα. Ήταν τυχαίο δηλαδή ότι ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα η Τράπεζα; Κάθε άλλο. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και δικαίωσαν την εικόνα στο ταμπλό που έδειχνε από μέρες ότι εδώ κάτι τρέχει. Όσο για την πλεονάζουσα ρευστότητα που ξεπερνάει τα 9 δισ. ευρώ, μόνο ένα πράγμα μπορούμε να πούμε: Επόπτης ή όχι, δεν μπορείς πάντως να πεις όχι σε καλή διανομή κερδών στους μετόχους όταν η ρευστότητα ξεπερνά κατά 1,65 δισ. ευρώ την κεφαλαιοποίηση στο ταμπλό. Τα λέμε καλά;

Νέα υψηλά για Eurobank και Optima Bank… και πωλήσεις Βακάκη! 

Νέα υψηλά 8 ετών σημείωσαν Εθνική Τράπεζα και Eurobank χθες. Και δεν ήταν οι μόνες. Τα 11,02 ευρώ είναι νέα υψηλά και για την Optima Bank.

Νέα υψηλά επίσης μετρώντας από την ημέρα της δημιουργίας της CENERGY έκανε η μετοχή, όπως και η ΤΙΤΑΝ, με ένα ακόμα ισχυρό τρίμηνο. Νέα υψηλά επίσης έκανε και η Jumbo. Σημαδιακά τα 30 ευρώ, που συνοδεύτηκαν από γρήγορο placement. Ο Απόστολος Βακάκης, αύξησε τη διασπορά του τίτλου…

Συγκεκριμένα, η Tanocerian Maritime συμφερόντων Βακάκη, διέθεσε σε πελάτες της Citigroup περί τα 2 εκατ. μετοχές Jumbo, που αντιστοιχούν σε 1,5% των μετοχών της εισηγμένης. Ο κ. Βακάκης πούλησε σε καλή τιμή, με discount 9,3%. Ο κ. Βακάκης είχε κατέβει από το ποσοστό 20% το Μάρτιο του 2021. Το ποσοστό του ήταν 19,36% και τώρα θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από τα 17%. Ακόμα κι έτσι θα συμπληρώσει στα 55 εκατ. ευρώ της πώλησης και 25 εκατ. ευρώ από το τελευταίο μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή.

ΤΙΤΑΝ: Μοντέρνα και πολύπλοκη διεθνής εταιρεία

Η ΤΙΤΑΝ είναι μία μοντέρνα και πολύπλοκη διεθνής εταιρεία με παρουσία σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Η διακυβέρνησή της είναι από μόνη της μία επιστήμη, καθώς η εταιρία κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και τρέχει μοντέλα για τη βέλτιστη, οικονομικότερη και πιο βιώσιμη παραγωγή και λειτουργία της με τους μικρότερους, κατά το δυνατόν, ρύπους.

Αλλά η εταιρεία έχει παράδοση ικανής και συνετής διαχείρισης και εξοικονόμησε από πέρυσι 5,12 εκατ. ευρώ από συναλλαγματικές διαφορές και 8,5 εκατ. ευρώ από χρηματοοικονομικές δαπάνες. Κι όλα αυτά όταν είχε να αντιμετωπίσει πληθωρισμό παντού και ασταθές οικονομικό περιβάλλον και υποτιμήσεις ειδικά όμως σε Τουρκία και Αίγυπτο.

Profile: Στα 117,7 εκατ. ευρώ είναι η κεφαλαιοποίηση

Στα 117,7 εκατ. ευρώ είναι η κεφαλαιοποίηση της Profile, που μεγαλώνει και βελτιώνεται συνεχώς κι έχει τώρα παρουσία σε 50 και πλέον χώρες. Το 2023 αύξησε τον κύκλο εργασιών 20% στα 30,1 εκατ. ευρώ, τα κέρδη EBITDA σε 7,33 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά φόρων σε 3,85 εκατ. ευρώ αυξημένα 18%.

Έχει δείκτη δανεισμού προς ίδια κεφάλαια στο 19% και δείκτη γενικής ρευστότητας στο 1,6x και θα διανείμει μέρισμα 1,2 εκατ. ευρώ αυξημένο 20% από πέρυσι. Το μέρισμα αντιστοιχεί σε 0,048807 ευρώ  ανά μετοχή.

Είναι δυνατόν να χάνει το 200άρη ο ΟΠΑΠ;

Keywords
Αναζητήσεις
sniper-i-dynamiki-tou-cha-fonaze-i-ethniki-i-syneti-diacheirisi-tis-titan-to-placement-tis-jumbo--kai-o-50aris-tis-wall.htm
Τυχαία Θέματα