Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στην Ιαπωνία

13:59 10/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σήμερα το πρωί ένα επιβατικό αεροσκάφος Boeing 737 αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από ιαπωνικό αεροδρόμιο εν μέσω ανησυχιών για την ασφάλεια. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό που ταλαιπωρεί την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών.

Η πτήση 166, ένα αεροσκάφος 737 της United Airlines με 50 επιβάτες, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Φουκουόκα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία

και κατευθύνθηκε προς το Γκουάμ – μόνο για να γυρίσει πίσω λίγα λεπτά αργότερα όταν οι πιλότοι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε ξανά στον διάδρομο προσγείωσης στη Φουκουόκα γύρω στις 11:45 τοπική ώρα (03:45 ώρα Αγγλίας), αφού διαπιστώθηκε ότι ένα πτερύγιο των φτερών δεν λειτουργούσε σωστά. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Χθες, συνολικά 190 άτομα απομακρύνθηκαν από ένα Boeing 737-800 της Corendon Airlines με έδρα την Τουρκία, του οποίου το ελαστικό έσκασε καθώς προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Γκαζιπάσα, κοντά στη μεσογειακή παραθαλάσσια πόλη Αλάνια.

Την Τετάρτη, ένα φορτηγό αεροσκάφος Boeing 767 της FedEx πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μετά την αποτυχία του μπροστινού συστήματος προσγείωσης, με δραματικό βίντεο που δείχνει τη μύτη του αεροπλάνου να γλιστρά στον διάδρομο προσγείωσης και να στέλνει σπίθες και καπνό στον αέρα.

Keywords
Αναζητήσεις
anagkastiki-prosgeiosi-boeing-737-stin-iaponia.htm
Τυχαία Θέματα