Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ θα ζητάει το προσωπικό τηλέφωνο των καταναλωτών;

10:57 15/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πανελλαδικά η μηνιαία καταμέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας όλων των μετρητών της χώρας από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Το βήμα αυτό θα συμβάλλει στην διαφάνεια στην αγορά ηλεκτρισμού και θα περιορίσει σημαντικά την πολυπλοκότητα των τιμολογίων. Ακόμα, αναμένεται να διευκολύνει και τους προμηθευτές, οι οποίοι βλέποντας την μηνιαία κατανάλωση των πελατών, θα μπορούν να κάνουν προτάσεις που θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες τους.

Οι

καταναλωτές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ενημερώνονται μέσω των λογαριασμών ρεύματος που λαμβάνουν, στους οποίους αναγράφεται η σχετική πληροφορία.

Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζεται με τη συγκέντρωση των προσωπικών τηλεφώνων των καταναλωτών, καθώς η έλλειψή τους αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην επικοινωνία με τους πελάτες του ηλεκτρικού δικτύου. Ουσιαστικά, στόχος είναι να επιτευχθεί η επικαιροποίηση των στοιχείων των καταναλωτών του δικτύου και η ταυτοποίησή τους μέσω κινητού, ώστε ο ΔΕΔΔΗΕ να μπορεί να εξασφαλίσει μια άμεση επικοινωνία με τους πελάτες του και να μπορεί να βελτιώσει την παροχή των υπηρεσιών του.

Η απουσία στοιχείων επικοινωνίας των χρηστών του δικτύου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην παροχή των υπηρεσιών, αφού συχνά οι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν πρόσβαση στους μετρητές, και δεν μπορούν να ειδοποιήσουν τους κατόχους τους για την πορεία των αιτημάτων τους ή για πιθανές βλάβες. Με την τροποποίηση, εξασφαλίζεται η άμεση επικοινωνία με τους καταναλωτές και έτσι αποφεύγονται άσκοπες μεταβάσεις, διευκολύνοντας σημαντικά και όλες οι άλλες απαραίτητες ενημερώσεις/επικοινωνίες μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένων και ειδοποιήσεων για διενέργεια επικείμενων καταμετρήσεων.

Έτσι λοιπόν, κρίνεται αναγκαίο στη διαδικασία δηλώσεων των Προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας να προβλέπεται πλέον ρητά ο εκάστοτε αρμόδιος Προμηθευτής να δηλώνει στο ΔΕΔΔΗΕ τουλάχιστον έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου του συμβεβλημένου χρήστη.

Keywords
Αναζητήσεις
giati-o-deddie-tha-zitaei-to-prosopiko-tilefono-ton-katanaloton.htm
Τυχαία Θέματα