Γιώργος Στάσσης: Ο manager που κέρδισε το στοίχημα της ΔΕΗ

12:00 16/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το 2019, όποτε και ο Γιώργος Στάσσης ανέλαβε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, ήταν αρκετά νέος, με αποτέλεσμα πολλοί από τον χώρο να αμφισβητήσουν την πιθανότητα να πάει η εταιρεία ένα βήμα μπροστά. Η εμπειρία, ωστόσο, του επικεφαλής της ΔΕΗ απέδειξε το αντίθετο, καθώς ήταν εξαρχής ορατά τα αποτελέσματα των

ικανοτήτων του, δεδομένου πως βρέθηκε από την πρώτη στιγμή αντιμέτωπος με μια σειρά σημαντικών προκλήσεων.

Μία από τις αρετές του Γιώργου Στάσση είναι η πίστη και η σκληρή δουλειά, σε συνδυασμό πάντοτε με την εμπειρία που έχει αποκτήσει από τη θητεία του στην ενεργειακή αγορά και στις τηλεπικοινωνίες. Αντιλαμβανόμενος τις τεκτονικές αλλαγές στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και την ανάγκη αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της βιωσιμότητας, έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την υιοθέτηση ενός πράσινου επιχειρηματικού μοντέλου, απαγκιστρωμένου από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Όπως άλλωστε ο ίδιος έχει τονίσει, η πράσινη μετάβαση και η έμφαση στις ΑΠΕ είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη ΔΕΗ, το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της οποίας στηρίζεται στην απανθρακοποίηση, τη «στροφή» στις ΑΠΕ, στα συστήματα αποθήκευσης και στον εκσυγχρονισμό της προμήθειας ηλεκτρισμού.

Το «γερό» βιογραφικό του

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στη αγορά της ενέργειας και έχει αναλάβει κατά καιρούς σημαντικές θέσεις σε οργανισμούς και φορείς του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, από το 2016 έως το 2019 κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στη Ρουμανία, την Enel Romania SrL, ενώ το 2007 διετέλεσε επικεφαλής της Εnel Green Power για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, και Αίγυπτο. Από το 2001 έως το 2006 εργάστηκε στην Tellas Telecommunications S.A., ως μέλος της Διοικητικής Ομάδας και ως Executive Director of Strategic Projects and Procurement.

Έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Kingston στη Μεγάλη Βρετανία και είναι κάτοχος MBA στο Construction Management, ενώ έχει συμμετάσχει σε executive προγράμματα με αντικείμενο την αειφόρο ανάπτυξη στο ELIS Management Academy, καθώς και Executive Leadership στο Harvard University.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Keywords
Αναζητήσεις
giorgos-stassis-o-manager-pou-kerdise-to-stoichima-tis-dei.htm
Τυχαία Θέματα