Μουντιάλ 2022: Η Αγγλία «κατασπάραξε» το Ιράν (vid)

Σαρωτική ήταν η Αγγλία στη σημερινή αναμέτρηση για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομίλου. Στο στάδιο «Khalifa», στη Ντόχα, συνέτριψε το Ιράν με 6-2.

An impressive #ENG display @adidasfootball | #FIFAWorldCup

FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) November 21, 2022

Αναγκάζοντας τους Χατζισαφί, Μοχαμάντι της ΑΕΚ (που

ήταν βασικοί) και τους συμπαίκτες τους να βιώσουν έναν ποδοσφαιρικό εφιάλτη.

Τα «τρία λιοντάρια»… κατασπάραξαν αγωνιστικά τους τυπικά φιλοξενούμενους και -ουσιαστικά- είχαν τελειώσει την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Όταν ο Βραζιλιάνος διαιτητής, Ραφαέλ Κλάους, έστειλε τους παίκτες στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα το σκορ ήταν 3-0 με τα γκολ των Μπέλιγχαμ (35′), Σάκα (43′) και Στέρλινγκ (45’+1′). Πριν κουνήσουν τα δίχτυα τρεις φορές, οι Άγγλοι είδαν το δοκάρι (32′) να στερεί από τον Μαγκουάιρ το γκολ.

Η αναμέτρηση, πάντως, δεν άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Στο 8ο λεπτό, όσοι και όσες παρακολουθούσαν τον αγώνα «πάγωσαν». Όταν ο Ιρανός τερματοφύλακας, Αλιρέζα Μπεϊρανβάντ, συγκρούστηκε με τον Χοσεϊνί.

Ο τραυματισμός του -εκτός από ανησυχία- προκάλεσε περίπου 14λεπτη διακοπή, πριν τελικά αποχωρήσει με φορείο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα των δύο αντιπάλων δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά. Το Ιράν πέτυχε ένα γκολ, με τον Ταρεμί (65′), και αναθάρρησε προσωρινά ότι μπορεί «να σώσει την παρτίδα». Το μόνο που κατάφερε, τελικά, ήταν να απαντήσει στα δοκάρια με τον Αζμούν (90’+8′) και από την άσπρη βούλα να πετύχει και δεύτερο γκολ ξανά με τον Ταρεμί (90’+12′).

Η Αγγλία δεν ήταν διατεθειμένη να «φρενάρει» και το… κοντέρ του ενεργητικού της σταμάτησε στα έξι. Έστειλαν στη σέντρα τους φιλοξενούμενους και στο δεύτερο ημίχρονο οι Σάκα (62′), Ράσφορντ (72′), Γκρίλις (90′).

Να σημειώσουμε πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Αγγλίας δεν αψήφησε την εντολή της FIFA και ο Χάρι Κέιν δεν φόρεσε το πολύχρωμο περιβραχιόνιο στήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Το μήνυμα, πάντως, στάλθηκε έστω και έμμεσα. Αφού, στο περιβραχιόνιο του αρχηγού αναγραφόταν «όχι στις διακρίσεις».

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μάουντ (71′ Φόντεν), Μαγκουάιρ (70′ Ντάιερ), Τρίπιερ, Μπέλινγχαμ, Ράις, Σο, Στέρλινγκ (70′ Γκρίλις), Σακά (70′ Ράσφορντ), Κέιν (75′ Γουίλσον).

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ (20′ Χουσεϊνί), Μοχαραμί, Μοχαμάντι, Χοσεϊνί, Χατζισαφί, Τσεσμί (46′ Κανανί), Τζαχανμπάς (46′ Γκολιζαντέχ), Πουραλιγκάντζι, Καρίμι (46′ Εζατολάχι), Νουρολαχί (78′ Αζμούν), Ταρεμί.

Keywords
Τυχαία Θέματα