Στην Ελλάδα η προεδρία της Πρωτοβουλίας Αδριατικής & Ιονίου

17:57 15/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η ελληνική πλευρά παρέλαβε από τους Κροάτες την προεδρία της Πρωτοβουλίας Αδριατικής- Ιονίου για τον επόμενο χρόνο, σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου, στη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Αδριατικής- Ιονίου και της Υπουργικής Συνάντησης για τη Στρατηγική της Μακρο-περιφέρειας Αδριατικής και Ιονίου στην πόλη Sibenik της Κροατίας πραγματοποιήθηκε, που ολοκληρώθηκαν με την υιοθέτηση της Διακήρυξης του Sibenik.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης

και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, εκπροσωπώντας τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε το 9ο Φόρουμ για τη Στρατηγική Αδριατικής και Ιονίου, όπου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας. Ο κ. Σκάλκος επεσήμανε τη σημασία επαρκούς χρηματοδότησης για τις δράσεις της Στρατηγικής, τη στενότερη σύνδεσή της με την Πολιτική Συνοχής ειδικά ενόψει των σχεδιασμών για τη Συνοχή μετά το 2027, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας των μελών της πρωτοβουλίας στο πλαίσιο των προενταξιακών διαπραγματεύσεών τους με την Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα