Τα πεπραγμένα της ΓΗΠΕΛ έδωσε ο Τζίγγερ

Όλα τα πεπραγμένα της ΓΗΠΕΛ δίνει στη δημοσιότητα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, που επιμένει στην του να μη λογοδοτήσει στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση...
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα πεπραγμένα της ΓΗΠΕΛ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Περιλαμβάνονται πρακτικά από όλα τα Διοικητικά
Συμβούλια, τις Γενικές Συνελεύσεις, τις γνωμοδοτήσεις δικηγόρων και τα συμφωνητικά αλλά και εξώδικα με τον Άκτωρα, τον Μπάμπη Βωβό και τον Δήμο Αθηναίων.

Αναλυτικά όσα συνοδεύουν το υπόμνημα του Τζίγγερ:
«Συμπεράσματα επί των πεπραγμένων της ΓΗΠΕΛ για το νέο γήπεδο»
1. Όλα τα θέματα που αφορούσαν στη λειτουργία της εταιρείας και την κατασκευή του έργουσυζητήθηκαν διεξοδικά και εγκρίθηκαν ομόφωνα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΗΠΕΛ. Ειδικότερα για τα οικονομικά θέματα, όλα τα ποσά που εγκρίθηκαν αναφέρονται αναλυτικά στους προϋπολογισμούς, στις εκθέσεις διαχειρίσεως, στις οικονομικές καταστάσεις, καθώς και στις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών και περιλαμβάνονται στα ανωτέρω πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΗΠΕΛ.

Επιπροσθέτως, όπως διαπιστώνεται από τα ανωτέρω πρακτικά, παράλληλα με τα οικονομικά θέματα, συζητήθηκαν διεξοδικά και αποφασίστηκαν ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΗΠΕΛ και όλες οι ενέργειες για την εξέλιξη του έργου, δηλαδή ενέργειες προς το Δήμο Αθηναίων, ενέργειες προς το ΥΠΕΚΑ, καθώς και η πρόοδος της εργολαβίας στα διάφορα στάδια (εκπόνηση μελετών, έκδοση εγκρίσεων και αδειών και εργασίες κατασκευής στο εργοτάξιο).

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΗΠΕΛ αποτελούσαν οι κκ Ι.Β.Βαρδινογιάννης, Ν.Θ.Βαρδινογιάννης, Β.Σαμαράς, Π.Δάβαρης, Ι.Ξυλάς, Μ.Ζολώτας και Α.Ταμβακάκης. Μετά την παραίτηση του κ. Α.Ταμβακάκη, στις 20/07/2009 τη θέση κατέλαβε ο κ. Σ.Καραγεωργίου.
Η από 14/10/2010 καταγγελία της σύμβασης με το Δήμο Αθηναίων έγινε κατόπιν των γνωμοδοτήσεων της δικηγορικής εταιρείας ΑΦΩΝ ΣΙΟΥΦΑ, ΣΤ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ, Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ, των δικηγόρων κ. ΓΙΩΡΓΟΥ Ν. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ και του κ. ΜΙΧ. Π. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ομότιμου καθηγητή Πανεπιστήμιου Αθηνών, που ζητήθηκαν ειδικά για το σκοπό αυτό.

Με βάση τις ανωτέρω γνωμοδοτήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΗΠΕΛ στη συνεδρίαση του την 11/10/2010, αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός την καταγγελία της σύμβασης με το Δήμο Αθηναίων και στη συνέχεια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της την 18/10/2010, ενέκρινε την καταγγελία της σύμβασης αυτής, με μοναδική αντίρρηση από τον εκπρόσωπο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, κ. Θ.Γιαννακόπουλο.

Η καταγγελία της σύμβασης έγινε εκείνη τη χρονική στιγμή, όταν πλέον είχε παρέλθει το ρητά προσδιορισμένο χρονικό περιθώριο διακοπής του έργου (12 μήνες) που προβλεπόταν στη σύμβαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με το Δήμο Αθηναίων. Με αυτό τον τρόπο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατοχύρωσε τα νόμιμα δικαιώματα της, δεδομένου ότι το έργο διεκόπη απ
Keywords
Τυχαία Θέματα