Apple: Ότι είδαμε από την Παρουσίαση εδώ. iOS7, Mac Pro, Mac OSX Maverick κ.α.

Πριν λίγες ώρες τελείωσε την παρουσίαση η Apple που κράτησε περίπου στις 2,30 ώρες. 2,30 ώρες γεμάτες από νέα πράγματα. Ας δούμε αναλυτικά από την αρχή μέχρι το τέλος τι καινούργιο και καινοτόμο μας περιμένει στους επόμενους μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα προϊόντα έρχονται το καλοκαίρι

και ένα νέο iPhone παρουσιάζεται σίγουρα τέλος του Καλοκαιριού μαζί με την κυκλοφορία του εκπληκτικού iOS 7.

ankiDrive

Σχεδόν κανείς δεν περίμενε η παρουσίαση να αρχίσει με κάτι σαν και αυτό. Ο Tim Cook άρχισε μιλώντας για ρομποτική. Κάλεσε στην σκηνή κάποιους εκπρόσωπους του Project. Δεν ξετρελάθηκε το κοινό αλλά αυτό που συγκρατήσαμε από αυτό το Project είναι ότι το iPhone μπορεί να γίνει ένα πανίσχυρο εργαλείο που μπορεί να ελέγξει ρομπότ σε πραγματικό χρόνο.

Mac OSX 10.9 Maverick

Το νέο λειτουργικό της Apple. Έρχεται λογικά προς τον Σεπτέμβριο. Τιμή δεν ειπώθηκε αλλά σύμφωνα με την Apple θα βγει στην αγορά κάπου στα 20 με 30 δολάρια maximum.
Το νέο λειτουργικό προσφέρει νέα χαρακτηριστικά όπως εξελιγμένο Finder, ευκολότερες αναζητήσεις μέσα από το Finder, Νέοι τρόποι διαμοιρασμού οθόνης σε προβολείς και τηλεοράσεις.

Νέος Safari εξελιγμένος με περισσότερες δυνατότητες και με την πιο χαμηλή χρήση CPU από όλους τους Browser που υπάρχουν.
Πιο εύκολη και έξυπνη διανομή της μνήμης. Με λίγα λόγια άμα έχετε το Safari ανοιχτό ή π.χ το Photoshop που τρώει πολύ μνήμη και ανοίξετε μια άλλη εφαρμογή, από την στιγμή που κρύβεται το Photoshop (είτε το ελαχιστοποιείσετε είτε το αφήσετε έτσι όπως είναι ανοιχτό) σταματάει να πιάνει μνήμη στο σύστημα και έτσι εξοικονομείτε μπαταρία κρατώντας την πιο πολύ ώρα χωρίς φόρτισμα, αλλά και ένα πιο γρήγορο σύστημα που θα τρέχει smooth συνέχεια χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις.
Επίσης, το Safari θα διαθέτει iCloud- synced κωδικούς και logins στο OS X Mavericks.

Τα Maps έρχονται και στα Mac με δυνατότητα Flyover καθώς και απευθείας αποστολή οδηγιών από τα Mac στα Maps του iPhone.
Το iBooks με τις δυνατότητες που έχεις μέχρι στιγμής και στην iOS συσκευή σου. Νυχτερινό διάβασμα για ξεκούραση των ματιών και πιο εύκολη ανάγνωση.

iWork For iCloud. Πλέον μπορείς να επεξεργάζεσαι αρχεία ή να δημιουργείς κατευθείαν από τον Browser σου και να τα αποθηκεύεις κατευθείαν στο iCloud σου. Επίσης υπάρχει φουλ υποστήριξη για αρχεία Office (Word,Excel,Powerpoint). Μέχρι στιγμής θα μπορείς να κάνεις Edit τα αρχεία ή ακόμα και καινούργια είτε από PC είτε από Mac και μέσω του Safari, Chrome και Internet Explorer. Δεν αναφέρθηκε ούτε ο Firefox ούτε ο Opera μέχρι στιγμής αλλά λογικά θα υπάρχει υποστήριξη και αυτούς στο μέλλον.

Νέα MacBook Air

Αυτό που κάνει καινοτόμα τα νέα MacBook Air είναι φυσικά οι νέα μπαταρία τους. Το 11 ιντσών MacBook Air θα έχει μπαταρία διάρκειας 9 ωρών και το 13 ιντσών MacBook Air θα έχει μπαταρία διάρκειας μιας ολόκληρης ημέρας, δηλαδή 12 ωρών χωρίς φόρτιση!

Νέο Mac Pro

Ο νέος Mac Pro θα είναι περιστοιχισμένος από έναν καινούργιο θερμικό core με επεξεργαστή νέας γενιάς 12-core Xeon. Θα είναι διπλάσιος σε ταχύτητα από αυτόν της προηγούμενης γενιάς. Η μνήμη του θα είναι 1866MHz DD3 με 60 GBps bandwidth. Θα είναι εξαιρετικά γρήγορο μηχάνημα, θα περιέχει έξι Thunderbolts ports και τρεις Thunderbolt controllers. Το νέο Mac Pro θα έρχεται με dual workstation GPUs, με 528 GBps total bandwidth. Επίσης θα υποστηρίζει σύνδεση μέχρι και σε 3 οθόνες ταυτόχρονα ενώ οι οθόνες που θα υποστηρίζει θα είναι και ανάλυσης 4K ανάλυσης.

iOS 7

Αυτό που σίγουρα περιμέναμε να ακούσουμε σήμερα. Το νέο έργο του Jonathan Ive είναι γεγονός και με μια πρώτη ματιά αρέσει πολύ και είναι πολύ Cool και διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει. Όλα έχουν αλλάξει μέχρι και το γνωστό Slide to Unlock. Ακόμα και λεπτομέρειες όπως ότι η εφαρμογή του ρολογιού στο μενού δείχνει την πραγματική ώρα ή πως ότι το wallpaper που βάζεις στο Home Screen είναι Active και κινείτε μαζί με το κινητό κάνουν το iOS 7 το καλύτερο λειτουργικό και προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα ξεχωρίσει όπως έκανε το iOS 1 τότε το 2007.

Δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω για το iOS 7 και είστε αναγκασμένοι να παρακολουθήσετε το εκπληκτικό βίντεο που παρουσίασε η Apple σήμερα όπου όλοι μείναν με το στόμα ανοιχτό και ένα ρεύμα πέρασε όλους τους Fan. Κάτι μεγάλο έρχεται.. Μείνετε συντονισμένοι!

Apple: Ότι είδαμε από την Παρουσίαση εδώ. iOS7, Mac Pro, Mac OSX Maverick κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα