ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Νέες αποκαλύψεις για «μαϊμού» προνοιακά επιδόματα. Γονείς έβαζαν τα παιδιά τους να παριστάνουν  τα κωφά ή παρουσίαζαν άλλα παιδιά, με πραγματικά προβλήματα, για δικά τους, ώστε να λαμβάνουν τα χρήματα των επιδομάτων.


Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Χωρίς τέλος αλλά και χωρίς μέτρο αποδεικνύονται τα σκάνδαλα με τα πλαστά προνοιακά επιδόματα.

Τελευταίο περιστατικό και από τα πλέον απίστευτα, εντοπίστηκαν στην Αλεξανδρούπολη, όπου γονείς και κηδεμόνες δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια τους τα παιδιά για να εξασφαλίσουν τα χρήματα του επιδόματος κωφών.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν, από το 2006 κηδεμόνες περίπου 35, υγιών κατά τ’ άλλα, παιδιών είτε έβαζαν τα παιδιά τους να παριστάνουν πως έχουν προβλήματα ακοής είτε εμφάνιζαν άλλα παιδιά, που όντας είναι κωφά, σαν δικά τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα 362 ευρώ του προνοιακού επιδόματος.

Η συνολική ζημιά από την κομπίνα για το δημόσιο ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όπως επισημαίνει και ο υπηρεσιακός υφυπουργό υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι και στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίοι προφανώς διευκόλυναν την απάτη, ενώ η πολιτεία θα διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων.

Σε ό, τι αφορά στην καθυστέρηση της καταβολή των επιδομάτων Μαρτίου-Απριλίου, ο κ. Μπόλαρης την αποδίδει σε καθυστέρηση από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα όποια τεχνικά προβλήματα αναμένεται να επιλυθούν τις επόμενες ημέρες.
Μάλιστα, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την πληρωμή, αν και σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις έχει μετατεθεί από τις 15 Μαΐου στις 15 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα