ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΧΑΣΜΟ

16:40 2/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Αιχμηρός ο λόγος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πολιτική τους δεν οδηγούν σε κυβερνητική λύση και διχάζουν τον λαό.


Από την Λιβαδειά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

έστρεψε τα βέλη του κατά των αντιπάλων του και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει σε παιχνίδια.

Επίσης, υπογράμμισε ότι εφ’ όσον δεν ζητήθηκε εντολή, ώστε η διαχείριση της κρίσης να μοιραστεί δίκαια και αναλογικά σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, οδήγησε στο να έχει χρεωθεί το ΠΑΣΟΚ το σύνολο του προβλήματος και να έχει ξεχαστεί το πώς και γιατί παραδόθηκε σε αυτήν την κατάσταση η χώρα το 2009, μετά από μια τραγική αμεριμνησία.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι: «Φαντασιώνονται ότι είναι οι διάδοχοι του Τσε Γκεβάρα». Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι έκανε τη ρητή και οριστική επιλογή της ρήξης με την Ευρώπη, της μονομερούς καταγγελίας, της επιστροφής στον κρατισμό και τον συντεχνιασμό, την επιλογή που οδηγεί όχι μόνο στην οικονομική αλλά και την πολιτική απομόνωση, που αφορά και την εθνική και αμυντική απομόνωση με την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

Ενώ, για την Ν.Δ. είπε ότι: «Καταφεύγει στον πιο παλιομοδίτικο, ανεύθυνο, ψυχροπολεμικό, δημαγωγικό λόγο και επαναλαμβάνει την πλατφόρμα της 6ης Μαΐου».

Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής -υπέρ της οποίας, όπως είπε, τάσσονται παράγοντες της Ευρωζώνης- γύρω από την οποία «οικοδομείται» η πρόταση σχετικά με τα έξι σημεία για την αναθεώρηση δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα