Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΝΤΑΝΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Με τους Ταλιμπάν παρομοίασε ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που επιβάλλουν άνευ προηγουμένου λιτότητα στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα φάρμακο που θα σκοτώσει τον άρρωστο και εκτίμησε πως οι Έλληνες δύσκολα θα τα βγάλουμε πέρα. Μιλώντας στο βελγικό περιοδικό «Moustique», διευκρίνισε ότι δεν υποστηρίζει την Ελλάδα, αλλά το αίσθημα Δικαίου. «Βρίσκω ότι ζητάνε το αδύνατο σε αυτήν τη χώρα.

Όντως, υπήρξε πελατειακό σύστημα, διαφθορά, φοροδιαφυγή, ως εθνικό άθλημα. Αλλά από την άλλη, η ΕΕ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει δομές επίβλεψης, ώστε να αποφεύγονται παρόμοια ολισθήματα», είπε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα δεν θα συμβεί και αλλού, εκτιμώντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνειδητοποιούν ότι η Ευρώπη δεν θα τα βγάλει πέρα χωρίς ένα πρόγραμμα ανάκαμψης. Παρά τα όσα απαισιόδοξα είχε πει λίγο νωρίτερα, δήλωσε ότι κάτι αρχίζει να κινείται, προκειμένου να ανακάμψει η Ελλάδα. «Υπάρχουν 25 με 30 δισ. ευρώ διαθέσιμα για την ανάκαμψη, ένα είδος σχεδίου Μάρσαλ, σε συνεργασία με τους Έλληνες. Η διαδικασία θα είναι αρκετά αργή, αλλά νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία των Ελλήνων σε αυτή», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα