ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ Η ΒΑΡΣΟΒΙΑ – 184 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα μεταξύ της Πολωνίας και της Ρωσίας στο πλαίσιο του Euro 2012. Το κρίσιμο ματς ήταν η αφορμή, αλλά η παραδοσιακή έχθρα των δύο λαών και το αλκοόλ ήταν οι αιτίες…

Η συντριπτική πλειονότητα των συλληφθέντων ήταν οπαδοί της Πολωνίας, ενώ κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που έγιναν στην πρωτεύουσα, Βαρσοβία, 20 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι Πολωνοί λένε ότι οι Ρώσοι οπαδοί κινήθηκαν πρώτοι σε πολλές περιπτώσεις

εναντίον τους, χτυπώντας και βρίζοντάς τους χυδαία, ακόμη και μπροστά στις δυνάμεις της αστυνομίας. Οι δε Ρώσοι υποστηρίζουν πως προκλήθηκαν από τους οπαδούς της «οικοδέσποινας» του Euro και ότι δέχθηκαν άτακτες επιθέσεις στα ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης, στα οποία επίτηδες τοποθετήθηκαν (ώστε να είναι έκθετοι).

Η υπουργός αθλητισμού της Πολωνίας, Τζοάνα Μούτσα δήλωσε σοκαρισμένη από την έκταση που πήραν τα έκτροπα και ανέφερε ότι αυτοί που προκάλεσαν και συμμετείχαν στα επεισόδια «είναι χούλιγκαν που δεν έχουν καμία σχέση με τους αληθινούς φιλάθλους». Τα επεισόδια είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό 10 αστυνομικών, 7 Πολωνών, 2 Ρώσων και ενός Γερμανού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας από αυτούς που συνελήφθησαν οι 157 είναι Πολωνοί και οι 24 Ρώσοι, ενώ κρατούνται ακόμη ένας Ισπανός, ένας Ούγγρος και ένας Αλγερινός. Οι δυνάμεις της τάξεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, αντλίες νερού και σφαίρες από καουτσούκ, ώστε να φρενάρει τις συμπλοκές μεταξύ των χούλιγκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα