Στο πειθαρχικό συμβούλιο 2 υπάλληλοι του ΥΠ.ΕΣ

17:53 6/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο ένας είναι μάλιστα προϊστάμενος διεύθυνσης του υπουργείου, ο οποίος προέβη σε ενέργειες, που σκοπό είχαν να ανατεθεί αναπτυξιακό έργο δήμου σε εταιρεία, της οποίας μέλος ήταν η σύζυγός του. Συγκεκριμένα ανέλαβε χωρίς προηγούμενη άδεια και ενημέρωση της υπηρεσίας, την προετοιμασία του φακέλου, χρησιμοποιώντας μέσα της υπηρεσίας αλλά και της θέσης του. Μάλιστα ο υπάλληλος φέρεται πως έχει πλαστογραφήσει την υπογραφή του δημάρχου του εν λόγω

δήμου, ώστε το συγκεκριμένο έργο να τύχει χρηματοδότησης από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ο φάκελος στάλθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο έτερος υπάλληλος που οδηγείται στο πειθαρχικό αντιμετωπίζει την κατηγορία αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων του για το χρονικό διάστημα από 1-5-2013 μέχρι 1-8-2013. Ύστερα από έρευνα που διεξήχθη, διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει προφυλακιστεί στις 30 Απριλίου στην Ατλάντα των ΗΠΑ, καθώς συνελήφθη στο αεροδρόμιο, όταν και προσπαθούσε να περάσει παράνομα 2 Αλβανούς υπηκόους στα αμερικανικά εδάφη! Η ποινική δίωξη που έχει σχηματιστεί εις βάρους του από το περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ θα εκδικαστεί στις 7/10/2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα