ΞΕΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΕΣΥ

Μαζικές αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις οδηγούν σε τεράστιες ελλείψεις τα νοσοκομεία. Ένας νοσηλευτές αντιστοιχεί σε 40 ασθενείς.


Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Τη σκληρή πραγματικότητα των ελλείψεων προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει, ο νέος υπηρεσιακός υπουργός υγείας, καθώς οι συνταξιοδοτήσεις και οι αποχωρήσεις από το ΕΣΥ υπερβαίνουν τις προσλήψεις.

Η δυσμενής οικονομική κατάσταση, με τις περικοπές στους μισθούς και τις καθυστερήσεις στην καταβολή εφημεριών και δεδουλευμένων οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους δημόσιων νοσοκομείων εκτός

του ΕΣΥ.

Τα κενά σε προσωπικό έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι συνταξιοδοτήθηκαν αλλά και εκείνοι που επέλεξαν τον ιδιωτικό τομέα.

Ενδεικτικό είναι τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το μήνα Μάρτιο, σύμφωνα με τα οποία 249 άτομα αποχώρησαν από δημόσια νοσοκομεία και μόνο 24 προσελήφθησαν, περισσότερα από τα οποία το πιθανότερο είναι να υπέγραψαν συμβάσεις περιορισμένου χρόνου.

Έτσι, στα περισσότερα νοσοκομεία παρατηρούνται τραγικές ελλείψεις, με έναν νοσηλευτή να αντιστοιχεί ακόμη και σε 40 ασθενείς. Εν τω μεταξύ, νέες προσλήψεις δεν προβλέπονται, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα