H Λαίκή Δεξιά πήρε τ’ όπλο της και απειλεί

Ο Γ. Γρ. της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΔΑΚΕ, Ηλίας Ηλιόπουλος μιλώντας στο Βημα Fm,  έκανε λόγο για «καθοδηγούμενη και επιβαλλόμενη κρίση».

Μία κρίση στην οποία «άλλοι αποφάσιζαν και μεις  εκτελούσαμε». Με αποτέλεσμα; «Το αποτέλεσμα είναι η κατάσταση αντί να βελτιώνεται να χειροτερεύει συνεχώς!»

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ιδιωτικοποίηση της υγείας, ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, ιδιωτικοποίηση της προστασίας και της  δημόσιας ασφάλειας του πολίτη, της καθαριότητας και πολλών άλλων υπηρεσιών που έχουν κοινωνικό περιεχόμενο», δηλωσε. «Σ αυτή την περίπτωση  οποιαδήποτε προσπάθεια  για
εκχώρηση σε ιδιώτες, για κερδοσκοπικούς και μόνο λόγους, υπηρεσιών του δημοσίου, προφανώς όχι μόνο διαφωνούμε, αλλά θα σταθούμε κι απέναντι»Όσο για τις επιχειρήσεις;… «Υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπορούν να εκχωρηθούν στη κερδοσκοπία όπως πχ η εκχώρηση του νερού. Και πέστε μου εμένα ποιό είναι το κομμάτι εκείνο, πλην αυτού που αφορά την κερδοσκοπία, που θέλει το νερό να περάσει στη διαχείριση και στην ελεύθερη χρησιμοποίηση από τον οποιαδήποτε έμπορο.»Όσο για την ενέργεια; … «Υπάρχει ενέργεια η οποία θέλει  μικτή αντιμετώπιση. Δεν μπορείς να μην επιτρέψεις στην ιδιωτική πρωτοβουλία να συμβάλει στην παραγωγή ενέργειας η οποία όμως πρέπει και να καθοδηγηθεί και να διασφαλίζεται η παροχή ρεύματος και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της πατρίδας μας. Άρα στη ΔΕΗ πρέπει να συνυπάρξει η ιδιωτική και η κρατική πρωτοβουλία που να διασφαλίζει βασικά πράγματα.»
Keywords
Τυχαία Θέματα