Αυστηρότεροι οι έλεγχοι για βεγγαλικά στα Δωδεκάνησα

Αυστηροί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από τις αστυνομικές αρχές για τη παράνομη πώλησηβεγγαλικών και κροτίδων η λάθος χρήση των οποίων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ανθρώπινη ζωή!

Στην Κέφαλο Κω πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού σε οικία 26χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν: 5,4 γρ. κάνναβης, μείγμα καπνού 104,4 γρ., 16 χάπια άγνωστης προέλευσης, 7 σπόρους άγνωστου είδους και 2 κροτίδες. Ο 26χρονος κατά τη διάρκεια της

έρευνας απουσίαζε και αναζητείται από την αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενόψει των εορτών του Πάσχα, οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παράνομης χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι συνεχείς από την αστυνομία τόσο σε προληπτικό επίπεδο, όχι μόνο στο στάδιο της πώλησης, αλλά και κατά τη διαδικασία κατασκευής ή αποθήκευσης (σημείο εισαγωγής – αποθηκευτικοί χώροι) και χρήσης αυτών, όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο, με βεβαίωση παραβάσεων, συλλήψεις και κατασχέσεις.

Πάντως όπως είναι γνωστό, εκτός από τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα, για την αποφυγή ατυχημάτων, καθοριστική είναι η υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αυτών των ειδών.

Εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι υπάρχει απόλυτα ασφαλής μέθοδος χρήσης των ειδών αυτών και άρα ότι δεν θα προκληθούν ατυχήματα κατά τη χρήση τους.

Σημειώνεται δε ότι η κατοχή και η χρήση των ειδών αυτών, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος, είναι παράνομη και διώκεται ποινικά, όπως επίσης και η πώληση ειδών πυροτεχνίας από πλανόδιους πωλητές, αλλά και τα καταστήματα χωρίς άδεια των Αστυνομικών Αρχών, καθώς και η κατασκευή, αποθήκευση και κυκλοφορία αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας που είναι παράνομη και αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση ως προς τις ποινικές συνέπειες. Στις περιπτώσεις δε που ανήλικοι κατέχουν ή χρησιμοποιούν τέτοια είδη εκτός από τους ίδιους διώκονται ποινικά και οι γονείς τους.

Πηγή: rodiaki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα