Αποκαλύπτουμε τα κρυφά αιτήματα Σαμαρά προς Μέρκελ!

Του Γιάννη Ντάσκα

Εντυπωσιακή ήταν η αλλαγή στάσης και της καγκελαρίου Μέρκελ αλλά και των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης σήμερα. Από νωρίς, τα γερμανικά ΜΜΕ έδιναν τελείως διαφορετικούς τόνους, τους καλύτερους μετά το 2010 για επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Ήδη διαβάζετε ανταποκρίσεις για το τι έγραψαν τα γερμανικά ΜΜΕ για τον «Έλληνα ασθενή που ήδη εξεγείρεται», αλλά

και για το τι είπαν στην κοινή συνέντευξη οι δυο ηγέτες. Για το «στην υγειά των Ελλήνων με το ποτήρι που θα γεμίσουμε πλήρως» της κας Μέρκελ για το «όχι άλλο μνημόνιο και όχι άλλα μέτρα που είπε ο πρωθυπουργός.

Αυτά είπαν και μεταξύ τους στις κλειστές για τους δημοσιογράφους πόρτες; Και γιατί θα έπρεπε ο Έλληνας πρωθυπουργός να μεταβεί στο Βερολίνο σχεδόν εσπευσμένα σήμερα 22 Νοεμβρίου και να μην περιμένει μερικές ημέρες ώστε να σχηματιστεί η ΝΕΑ γερμανική κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν και οι φιλικότεροι προς την Ελλάδα σοσιαλδημοκράτες; Φυσικά και δεν είναι αυτή η πραγματικότητα.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο κ. Σαμαράς τα είπε αλλιώς και διατύπωσε και συγκεκριμένα αιτήματα-ευχές στην κα Μέρκελ. Και γι’ αυτά τα αιτήματα έπρεπε να αναπτύξει τα επιχειρήματά του και να κάνει την ανάλυσή του. Και έπρεπε να γίνει τώρα η συνάντηση διότι αυτά τα αιτήματα η κα Μέρκελ θα τα συζητήσει πρώτα στο δικό της Κόμμα και αφού διαμορφώσουν θέση θα τα συζητήσει στη συνέχεια με τους εταίρους.

Γιατί; Διότι είναι ιδιαιτέρως σοβαρά. Δεν ήρθε τυχαία μια ημέρα πριν από αυτή τη συνάντηση στην Αθήνα η Αμερικανίδα Υπουργός Εμπορίου και δεν συζήτησε περί ανέμων και υδάτων με τον Αντώνη Σαμαρά ακριβώς πριν φύγει ο Έλληνας πρωθυπουργός για το Βερολίνο. Τα αιτήματα τα γνωρίζουμε και εμείς και πιθανόν τα γνωρίζουν και γερμανικά ΜΜΕ τα οποία σε αντίθεση με τα έως τώρα «έστρωσαν χαλί».

Εσείς, θα τα μάθετε αύριο διαβάζοντας εκτενές ρεπορτάζ στο «Παρασκήνιο». Καλά ήταν τα αιτήματα και μάλλον θα βρουν «ευήκοα ώτα όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου»…

The post Αποκαλύπτουμε τα κρυφά αιτήματα Σαμαρά προς Μέρκελ! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα