Δούρου: «Απομονώνονται εκφράσεις από τη μονταζιέρα»

Οι πλειστηριασμοί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας

«Μας αδικεί η κουβέντα…» είναι το σχόλιο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου για τις δηλώσεις Τσακαλώτου και Δραγασάκη ενώ προσθέτει « Δεν ξέρω αν έχουμε την πολυτέλεια να αδικήσουμε, όμως, τις εξελίξεις στην οικονομία και τη συζήτηση του προϋπολογισμού και στη ζωή των πολιτών.

Είναι αλήθεια ότι σε συζητήσεις του Κοινοβουλίου και μεταξύ μας απομονώνονται εκφράσεις. Μιλάμε για τη μονταζιέρα και έχουν σκοπό να απομειώσουν τα πολύ σοβαρά

και ουσιαστικά που λένε οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος άκουσε τον κ. Τσακαλώτο στη Βουλή ή τον κ. Δραγασάκη στο left.gr δεν νομίζω ότι κατάλαβε ότι έδωσαν δίκιο στον κ. Στουρνάρα ή στον κ. Παπανδρέου…

Τι είπε ο κ. Τσακαλώτος; Μετά την περιβόητη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στον κ. Πρετεντέρη, όπου μάθαμε ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, ότι είναι δύσκολο να επενδύσεις σε ένα ακίνητο στο Κερατσίνι και άλλα τέτοια φαιδρά, είπε ότι το να πηγαίνεις με μέσους όρους είναι εξόχως επικίνδυνο όσον αφορά στην καθημερινότητα των Ελλήνων και όχι σε όσα επιχειρεί να πει ο κ. Στουρνάρας» τονίζει μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

Ακόμη, ερωτηθείς για την εικόνα που παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κ. Δούρου υπογραμμίζει ότι «αυτό είναι μια κατασκευή επικοινωνιακού τύπου από μέρους Ν.Δ. που έχει φάει τα ψωμιά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει την ταυτότητά του στην κοινωνία και αρνούνται να το δουν κάποιοι…

Δεν είναι ένα κόμμα δημοκρατικού συγκεντρωτισμού ή ένα κόμμα αρχηγικό όπως του κ. Σαμαρά, ο οποίος εν μία νυκτί από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακότερος του Μνημονίου. Θα είμαι η τελευταία που θα συρθώ σε αυτή τη λογική, αλλά τα ίδια λέει ο Ν. Κακλαμάνης με τον κ. Στουρνάρα;

Αυτός ο πολιτικός διάλογος δεν λέει τίποτα για τις πολιτικές που γίνονται και ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί στη στήριξη του χειμαζόμενου λαού βάσει των κειμένων που έχουν ψηφιστεί δημοκρατικά από τα μέλη».

Για την τροπολογία τους ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα, διότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα σοβαρό, όπως η δική μας τροπολογία. Υπάρχει μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή, συγκρούεται η κυβέρνηση με την τρόικα. Λέω ότι υποτίθεται ότι συγκρούεται, γιατί φτάνει να συμφωνεί με την τρόικα. Δεν έχουμε εχέγγυο ότι αυτή η μάχη θα έχει νικητή στο τέλος την κυβέρνηση. Έτσι, εμείς, με την πρότασή μας, καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές και όχι τον κ. Στουρνάρα, διότι είπε ότι είμαστε σε μεταβατική περίοδο, να πάψουν να βγαίνουν στα τηλε-παράθυρα και να το κάνουν στη Βουλή.

Θέλουμε να αποτρέψουμε την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών (σε ξένα funds). Άρα, θέλουμε να αποτρέψουμε γεράκια κερδοσκοπίας, τοκογλύφους και ξένα funds να γκρεμίσουν ό,τι χτίσαμε με τον ιδρώτα του πατέρα μας…

Τέλος, καλούμενη να σχολιάσει τις διαφωνίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την κυβερνητική πολιτική, η κ. Δούρου είπε «το ότι η κυρία Τζάκρη έκανε κάτι που μπορούν να κάνουν άλλοι, δεν σημαίνει ότι θα πάρει μέρος στις διαδικασίες της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία της «αποστασίας» ήταν άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε εκείνη την περίοδο με τη σημερινή.

Εκτός εάν ο κ. Βενιζέλος, στην προσπάθειά του να μην παραδώσει απόκομμα από κόμμα που το πήρε, τα έχει μπερδέψει όλα τόσο πολύ στο κεφάλι του. Εμείς λέμε ότι οι βουλευτές πρέπει να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Να μην έχουν τη δημοκρατία του ραδιοφώνου και του τηλε-παραθύρου.

Δεν κινδυνεύει μόνο το δικαίωμα στην εργασία των συμπολιτών μας ή να μην έχουμε στέγη πάνω από το κεφάλι μας. Κινδυνεύει – και το ξέρουμε πάρα πολύ καλά – τη δημοκρατία που θέλει να επαίρεται ότι γέννησε η χώρα μας. Όλο αυτό ταΐζει το θηρίο που βρίσκεται στη μέση του δωματίου, του ιερού ναού της Ολομέλειας του ελληνικού Κοινοβουλίου και λέγεται Χρυσή Αυγή».

The post Δούρου: «Απομονώνονται εκφράσεις από τη μονταζιέρα» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα