Τι αποκάλυψε ο Αδωνις στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Φοβερός ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις στη συνάντηση που είχε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά το συνδικαλιστή που ζητούσε από τη διευθύντρια του νοσοκομείου «Σωτηρία» μίζα 50 χιλιάδες ευρώ για να σταματήσει απεργίες εργαζομένων,

έλεγε και ξανά έλεγε στη συνάντηση που είχε μαζί τους, ότι ως συνδικαλιστής δεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ άλλα από διάσπαση της οργάνωσης θέλοντας έτσι να δείξει στους φιλοξενούμενους του και συγκυβερνήτες του ότι, δεν πλήττεται το ΠΑΣΟΚ άλλα άλλος συνδικαλιστικός χώρος στον οποίο και ανήκει ο εν λόγο συνδικαλιστής.

Κατά τα άλλα ο Άδωνις εξήγησε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι σήμερα θα παρουσιάσει τις προτάσεις του, για την αναμόρφωση του ΕΟΠΠΥ. Μάλιστα φρόντισε τις προηγούμενες ημέρες να λάβει υπόψη του και τις συμβουλές που του έδωσε ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος με τον οποίο διατηρούν πολύ καλή σχέση.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν την εξέλιξη του ΕΟΠΥΥ σε «αγοραστή» Υπηρεσιών Υγείας (με διαγωνισμούς και ελέγχους ποιότητας) μ ε παράλληλη μεταφορά των μονάδων του στο ΕΣΥ και δημιουργία – μαζί με τα Κέντρα Υγείας - του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση του, το ΠΑΣΟΚ στη λογική και παλαιότερης νομοθεσίας του (νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του 2003), στηρίζει αυτή την προοπτική και με τις προτάσεις του θα διασφαλίσει τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθεί στο ΕΣΥ όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθη το θέμα της τοποθέτησης των ευρισκόμενων σε διαθεσιμότητα καθηγητών επαγγελμάτων υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, όπως έχει αποφανθεί η κυβέρνηση. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έως τις 30/11 θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει έγκαιρα η σχετική διαδικασία.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν ο καθηγητής και υπεύθυνος Υγείας της Κ.Ο. Δ. Κρεμαστινός, ο βουλευτής Γ. Κουτσούκος και οι Γ. Κουτρουμάνης, Χ. Πρωτόπαπας και Στ. Μιχαλάκος.

The post Τι αποκάλυψε ο Αδωνις στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα