Ξύπνησαν φρικιαστικές μνήμες με την δημοσίευση υλικού από το μακελειό του Κονέκτικατ

Ηχογραφήσεις από το σχολείο του Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όπου πέρυσι 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση ενόπλου, δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτοντας τις στιγμές φρίκης που έζησαν τα θύματα του 20χρονου, Άνταμ Λάνζα.

Πριν ένα χρόνο περίπου, ο Λάνζα αφού πρώτα σκότωσε τη μητέρα του στο σπίτι τους, εισήλθε στο σχολείο και ανοίγοντας πυρ σκότωσε 20 παιδιά και 6 καθηγητές και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Οι ηχογραφήσεις αυτές, που αποτελούν κυρίως κλήσεις προς το κέντρο της άμεσης δράσης (911), ίσως αποτελούν

τα τελευταία στοιχεία που πρόκειται να προστεθούν στην υπόθεση, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Συνολικά επτά αρχεία ηχογραφήσεων παραδόθηκαν στη δημοσιότητα, τα δύο εκ των οποίων είναι ακριβώς τα ίδια.

Σε ένα από αυτά, μία γυναίκα που δήλωσε ότι είναι δασκάλα, είπε ότι είχε πυροβοληθεί στο πόδι. Ο υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου άμεσης δράσης τη συμβούλεψε να ασκήσει πίεση στην πληγή προκειμένου να περιορίσει την αιμορραγία. «Υπάρχουν ακόμα παιδιά σε αυτό το δωμάτιο», ακούγεται η δασκάλα να λέει τρομαγμένη.

«Είσαι καλά τώρα;», απαντά η άμεση δράση. «Προς το παρόν ναι», λέει χωρίς όμως να υπάρχει σιγουριά στη φωνή της.

Την Τρίτη, ο διευθυντής του σχολείου, Τζον Ρίντ, έστειλε μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους γονείς των μαθητών του σχολείου προειδοποιώντας τους ότι το υλικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα θα αναπαραχθεί από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και ότι θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύσουν τα παιδιά τους, καθώς το άκουσμα αυτών ίσως τους προκαλέσει «συναισθηματική φόρτιση».

Την περασμένη εβδομάδα, ο εισαγγελέας Στίβεν Σεντίνσκι, έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή του σχετικά με την υπόθεση καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο Λάνζα έδρασε μόνος του και ότι τα κίνητρα πίσω από την επίθεση μπορεί «να μην απαντηθούν ποτέ».

The post Ξύπνησαν φρικιαστικές μνήμες με την δημοσίευση υλικού από το μακελειό του Κονέκτικατ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα