Ποιος σκότωσε τον σκύλο τη νύχτα;

Το μυστήριο του δολοφονημένου σκύλου της γειτόνισσάς του αποφασίζει να ξεδιαλύνει ένα 15χρονο αυτιστικό αγόρι, διάνοια στα μαθηματικά. Είστε έτοιμοι να συνδεθούμε ζωντανά με Λονδίνο;
Από τις πλέον ενδιαφέρουσες πολιτιστικές συνεργασίες αυτή του Μεγάρου Μουσικής με το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας. Για τρίτη χρονιά το θεατρόφιλο ελληνικό κοινό μπορεί να βλέπει σε live μετάδοση από το National Theatre
του Λονδίνου ξεχωριστές παραστάσεις με αγγλικούς υπότιτλους και με χαμηλό εισιτήριο.

Στις 6 Σεπτεμβρίου λοιπόν, στις 9 το βράδυ, η αυλαία των φετινών παραστάσεων - προβολών ανοίγει με ένα άκρως ενδιαφέρον έργο, που από πολλούς θεωρείται ως “οδηγός” για όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τη σύνθετη νευρολογική διαταρχή του αυτισμού. Το μπεστ σέλλερ του Μαρκ Χάντον “To περίεργο συμβάν του σκύλου τη νύχτα” σάρωσε κυριολεκτικά όλα τα βραβεία παιδικής και ενήλικης λογοτεχνίας το 2003. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά μεταφέρεται στη σκηνή από τον βραβευμένο με Ολίβιε θεατρικό συγγραφέα Σάιμον Στέφενς και το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.

Και μπορεί να μην είχαμε ποτέ την ευκαιρία να δούμε αυτή την παράσταση, αφού το Λονδίνο δεν είναι και... δίπλα, αλλά χάρη στο πρόγραμμα αυτό του Μεγάρου Μουσικής τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.

Ο δεκαπεντάχρονος Christopher στέκεται δίπλα στον νεκρό σκύλο της κυρίας Shears, τον Welllington. Είναι χτυπημένος από μια τσουγκράνα του κήπου, η ώρα είναι επτά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και ο Christopher είναι γεμάτος υποψίες. Για να λύσει το μυστήριο του νεκρού σκύλου καταγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα στο τετράδιό του. Είναι ένας νεαρός ασυνήθιστης ευφυίας, με μαθηματική σκέψη, αλλά χωρίς εμπειρία από την καθημερινή ζωή. Δεν αναζητά ποτέ περιπέτειες και είναι επιφυλακτικός με τους ξένους. Όμως αυτή η δουλειά ντέτεκτιβ που αποφάσισε να φέρει εις πέρας, παρά την απαγόρευση του πατέρα του, τον οδηγεί σε ένα τρομακτικό ταξίδι που φέρνει τον κόσμο του πάνω-κάτω.

Εμείς βγάλαμε ήδη εισιτήριο!

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
6 Σεπτεμβρίου, 21:00

Εισιτήρια
Φοιτητικά: 7 €
Γενική είσοδος: 14 €

Εκδοτήρια:
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ομήρου 8, Αθήνα
Tηλ 210 7282333
Keywords
Τυχαία Θέματα