Άνοδος σημειώθηκε στα ασιατικά χρηματιστήρια

Άνοδο σημειώσαν τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία και τα νέα μάκρο στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα, και στον απόηχο των κινήσεων από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας και από τις προσδοκίες για μείωση των παγκόσμιων επιτοκίων το προσεχές διάστημα.

Η Κίνα διαρήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της ενός και πέντε ετών στο 3,45% και 3,95%, αντίστοιχα. Σύμφωνα με το CNBC,

το μονοετές επιτόκιο θεωρείται ως το σημείο αναφοράς για τα περισσότερα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ το πενταετές επιτόκιο είναι το σημείο αναφοράς για τα περισσότερα στεγαστικά δάνεια ακινήτων.

Μάλιστα η  χώρα έλαβε την Παρασκευή, μέτρα -«ένεση» για την αντιμετώπιση της κρίσης των ακινήτων. Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,51%, ενώ ο δείκτης CSI300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,42%.

Οι traders αναμένουν τα στοιχεία για το εμπόριο, τον πληθωρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα από την Ιαπωνία αργότερα αυτή την εβδομάδα, ενώ η Σιγκαπούρη αναμένεται να ανακοινώσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Απριλίου και τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πρώτου τριμήνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,65%, όπως και ο Topix +0,64%. Ο νοτιοκορεατικός Kospi κατέγραψε κέρδη κατά 0,44%. Στην Αυστραλία ο ASX ενισχύθηκε 0,67% στις 7.866 μονάδες.

Στη Wall Street, οριακά πάνω από τις 40.000 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones την Παρασκευή, έπειτα από μια υποτονική συνεδρίαση, κατά την οποία οι τρεις βασικοί δείκτες παρουσίαζαν μικρές μεταβολές μέχρι τα τελευταία λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης κέρδισε κυριολεκτικά στο νήμα 134 μονάδες ή 0,34% κλείνοντας στις 40.003 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,12% στις 5.303 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,07% στις 16.685 μονάδες.

Εξάλλου όπως δήλωσε και ο Tom Lee, επικεφαλής έρευνας της Fundstrat Global Advisors το εν λόγω ράλι της αγοράς θα πρέπει να συνεχιστεί τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Keywords
Αναζητήσεις
anodos-simeiothike-sta-asiatika-chrimatistiria.htm
Τυχαία Θέματα