Έρχονται οι Ρώσοι – Ένα εκατομμύριο τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Φέτος πάνω από ένα εκατομμύριο Ρώσοι θα επιλέξουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, εναντι 875.000 πέρυσι .

Στη δυναμική της ρωσικής τουριστικής αγοράς αναφέρθηκαν Eλληνες και Ρώσοι ομιλητές στο Ελληνο-Ρωσικό Τουριστικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι Ρώσοι τουρίστες θα ήταν πολύ περισσότεροι αν η χώρα μας δεν ήταν στη «ζώνη» Σένγκεν. O αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού της Ρωσίας Γιούρι Μπαρζίκιμ, μιλώντας στο Ελληνορωσικό Συνέδριο, τόνισε ότι η Ελλάδα

έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει περισσότερους Ρώσους τουρίστες. Ο ίδιος επεσήμανε και τις δυσκολίες που υπάρχουν στην έκδοση τουριστικής βίζας, ζητώντας περισσότερες βίζες και πολλαπλών εισόδων. Ο Ρώσος αντιπρόεδρος θεωρεί επιβεβλημένη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της χώρας μας για τους συμπατριώτες του που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Πάντως, ο κ. Μπαρζίκιμ «άνοιξε» το θέμα των τιμών των καταλυμάτων. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας είπε ότι η διαδικασία έκδοσης της βίζας γίνεται σε 48 ώρες. Τόνισε ότι ήδη το προξενείο στη Ρωσία μέσω των 60 ιδιωτικών visa centers έχει παρουσία σε 16 πόλεις. Ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως χορηγούνται πλέον βίζες πολλαπλών εισόδων διάρκειας έως 5 έτη.

Την αισιοδοξία της για τη φετινή τουριστική περίοδο εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Το 2013 θα είναι χρονιά ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού και θα συμβάλει στην ενίσχυση των εισοδημάτων και την αύξηση της απασχόλησης. Η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι όποιος αγοράζει κατοικία στην Ελλάδα θα εξασφαλίζει και άδεια παραμονής.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Γιώργος Τσακίρης ανέφερε ότι ο μέσος όρος της δαπάνης του Ρώσου επισκέπτη ήταν 1.085 ευρώ τη χρονιά που πέρασε. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην έβδομη θέση των πιο δημοφιλών προορισμών των Ρώσων τουριστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα