Θερμό κλίμα στις συναντήσεις Μητσοτάκη με Καραμανλή, Σαμαρά

Η Νέα Δημοκρατία μπήκε ήδη στην εποχή Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο νέος Πρόεδρος, έθεσε ως άμεσους στόχους «η ΝΔ να εκφράσει τους πολίτες της κοινής λογικής που αντιμάχονται τον λαϊκισμό», «ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από κρίση”και “η ενότητα της παράταξης που θα διευρυνθεί» .

Οι πρώτες κινήσεις

Ξεκίνημα με επισκέψεις στους “μεγάλους” της παράταξης

που διετέλεσαν και πρωθυπουργοί: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς.

Μετά από περίπου 45 λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Εξερχόμενος του γραφείου του κ. Καραμανλή στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς πήγε η συνάντηση, απάντησε «θαυμάσια». «Του είπατε κάτι για τη στήριξη….;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι για να λάβουν την απάντηση: «Τα εν οίκω μη εν δήμω».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «το κλίμα ήταν πολύ καλό, όπως ήταν πάντα άλλωστε».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το νέο σχήμα τομεαρχών της ΝΔ, θα συνεδριάσει η ΚΟ, θα οριστεί νέος εκπρόσωπος τύπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συνέδριο στις 26- 28 Φεβρουαρίου – Γραφεία σε υποβαθμισμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας

Εντός της εβδομάδας ο Κ.Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την αποφασή του για τη διενέργεια συνεδρίου θέσεων και ανασυγκρότησης, που προσδιορίζεται για το διήμερο 26-28 Φενρουαρίου.
Από τις αρχές του νέου μήνα θα τεθεί σε διαβούλευση και το νέο κατασταστικό που θα περιλαμβάνει θητείες για όλους.

Θα ακολουθήσει και τακτικό συνέδριο του κόμματος, από όπου θα προκύψει και το νέο οργανωτικό πλαίσιο, το «σχήμα πλεύσης» της ΝΔ στη νέα εποχή. Στόχος είναι οι οργανώσεις να έχουν ανασυγκρητηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου και ως τέλος Απριλίου να έχουν στελεχωθεί και τα νέα όργανα. Έτσι, ώστε από τον Μάιο η ΝΔ να είναι έτοιμη δια παν ενδεχόμενο.

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φύγει από τα ακριβά γραφεία της Λ. Συγγρού, όπου πληρώνονται ενοίκια 90.000 ευρώ το μήνα και θα αναζητήσει γραφεία φθηνά, σε υποβαθμισμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παράλληλα, θα ξεκινήσει οικονομική εξόρμηση του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει η κρατική χρηματοδότηση να καλύπτει τις υποχρεώσεις του κόμματος προς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές του, αλλά και τις δόσεις των οφειλών προς τις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα