Κορφιάτης: Η ΤτΕ σχεδιάζει πληρωμές Request-to-Pay και χρήση QR στις συναλλαγές της

Στην οριζόντια συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος με την ΑΑΔΕ και τη ΔΙΑΣ και την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να σχεδιάσει και να παρουσιάσει μια tailor-made λύση, το Request-to- Pay που θα συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αναφέρθηκε ο Γιώργος Κορφιάτης

υποδιευθυντής της ΤτΕ μιλώντας στο 8ο συνέδριο Payments Conference για τις ψηφιακές πληρωμές.

«Ήδη έχει υλοποιηθεί η δυνατότητα άμεσης πληρωμής για το σύνολο των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ με στόχο να μπορούν να εκτελεστούν όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις με ενημέρωση της καρτέλας του πολίτη στην ΑΑΔΕ, ταυτόχρονα με την πληρωμή. Πλέον ολοκληρώνεται η μετάπτωση των βεβαιωμένων οφειλών σε χρήση κωδικού RF, ο οποίος συνδυάζεται με κωδικό QR. Τώρα η Τράπεζα της Ελλάδος έχει στόχο οι πληρωμές Request-to Pay να προσφέρουν επιλογές άμεσης ή μεταγενέστερης πληρωμής, βεβαιότητα εκτέλεσης μέρους ή συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μέγιστη ασφάλεια» ανέφερε ο υποδιευθυντής της ΤτΕ.

Ο κ. Κορφιάτης μιλώντας στο συνέδριο υποστήριξε ότι το θέμα των άμεσων πληρωμών αποτελεί βασική προτεραιότητα για την ΤτΕ  και στόχος της είναι η πλήρη υιοθέτηση των άμεσων πληρωμών από την ελληνική αγορά. «Το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε να “μεταμορφώσουμε” τις άμεσες πληρωμές από μια υπηρεσία “πολυτελείας” σε μια νέα κανονικότητα» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε πως οι άμεσες πληρωμές δεν αποτελούν μια απλή κανονιστική υποχρέωση. Από την πλευρά της η TτE σύντομα θα υλοποιήσει τη χρήση κωδικού QR στις συναλλαγές της» ανέφερε ο κ. Κορφιάτης και τόνισε πως «ως κοινότητα θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία, ώστε οι άμεσες πληρωμές να θεμελιωθούν ως νέα κανονικότητα».

Ο υποδιευθυντής της ΤτΕ αναφέρθηκε και στο κόστος των άμεσων πληρωμών τονίζοντας πως οι άμεσες πληρωμές θα πρέπει να αποτελούν μια προσιτή λύση. «Ενώ το κόστος χρήσης του ΤΙPS για τους ΠΥΠ είναι 1 χιλιοστό του ευρώ ανά συναλλαγή, η υπηρεσία σήμερα προσφέρεται στους καταναλωτές ως Premium με σχετικά υψηλή τιμολόγηση» εξήγησε ο ίδιος, «αυτό όμως αλλάζει ο νέος κανονισμός που αφορά στις άμεσες πληρωμές υποχρεώνει τους ΠΥΠ να τις προσφέρουν υπό ελκυστική τιμολόγηση» συμπλήρωσε  ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα