Πετρέλαιο: Στη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο άνω του έτους οι τιμές τον Ιούλιο

01:57 1/8/2023 - Πηγή: BankWars

Τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο σε διάρκεια άνω του έτους παρουσίασε τον Ιούλιο η τιμή πετρελαίου εν μέσω ενδείξεων για ολοένα και πιο περιορισμένη προσφορά, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η ζήτηση για αργό βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ τη στιγμή που η παραγωγή του ΟΠΕΚ+ μειώνεται.

Τα προθεσμιακά αργού στη Νέα

Υόρκη έχουν τώρα καλύψει τις απώλειές τους από τις αρχές του έτους έως σήμερα με τις προσδοκίες ότι η Fed βρίσκεται κοντά στο τέλος του σημερινού κύκλου σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής να έχουν συμβάλει στη βελτίωση του κλίματος. Το αμερικανικό αργό καταγράφει ράλι μεγαλύτερο του 15% αυτό το μήνα, στη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2022.

Η μείωση της προσφοράς από τους κορυφαίους παραγωγούς του ΟΠΕΚ+, Σαουδική Αραβία και Ρωσία, έχει βελτιώσει τις προοπτικές για το αργό. Στις αρχές του μηνός, ο Αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, είπε ότι η Ρωσία θα μειώσει τις εξαγωγές αργού κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο, ενώ και η Σουηδική Αραβία θα επεκτείνει τη μείωση της παραγωγής τον επόμενο μήνα. Οι κερδοσκόποι έχουν αυξήσει τα στοιχήματά τους για άνοδο της τιμής αργού, καθώς και των διυλισμένων προϊόντων των οποίων οι τιμές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες.

«Η ζήτηση ρεκόρ και η μείωση της παραγωγής της Σουηδικής Αραβίας έχουν επαναφέρει ελλείμματα στην αγορά. Η αγορά εγκατέλειψε την απαισιοδοξία», ανέφεραν αναλυτές της Goldman Sachs.

Tα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι η μεταποίηση συρρικνώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, ενώ ο κλάδος υπηρεσιών αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό απ΄ό,τι αναμενόταν. Την ίδια στιγμή, η μείωση των αποθεμάτων στο μεγαλύτερο κέντρο αποθήκευσης των ΗΠΑ έχει ωθήσει επίσης σε άνοδο τις τιμές.

Keywords
Αναζητήσεις
petrelaio-sti-megalyteri-miniaia-anodo-ano-tou-etous-oi-times-ton-ioulio.htm
Τυχαία Θέματα