Στροφή στις ευρωπαϊκές αγορές για την UBS – Γιατί τις προτιμά από τη Wall Street

Στροφή στις ευρωπαϊκές αγορές έναντι της Wall Street πραγματοποιεί η UBS, καθώς διαπιστώνει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία εκπλήσσει θετικά, ενώ ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων στην Ευρώπη έχει ανοίξει ήδη. Ο ελβετικός επενδυτικός οίκος συστήνει underweight θέσεις στις ΗΠΑ, καθώς θεωρεί ότι το αμερικανικό momentum σε οικονομία και αγορές έχει κορυφώσει.

Οι 5 λόγοι αισιοδοξίας της UBS
για την Ευρώπη

1.       Οι θετικές εκπλήξεις από τα μακροοικονομικά στοιχεία στην Ευρώπη βελτιώνονται σε σχέση με τις ΗΠΑ. Η UBS εκτιμά ότι το χάσμα ανάμεσα στο ΑΕΠ της Ευρώπης και των ΗΠΑ, που βρίσκεται κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ (στις 2,6 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση), θα μειωθεί. Οι τελευταίες τάσεις του PMI υποστηρίζουν το κλείσιμο του χάσματος αυτού, ειδικά καθώς στις ΗΠΑ έχουν  σχεδόν εξαντληθεί οι πλεονάζουσες αποταμιεύσεις σε σχέση με την Ευρώπη.

2.       Ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων έχει ανοίξει στην Ευρώπη με τις SNB και Riksbank, ενώ η ΕΚΤ αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια στις 6 Ιουνίου. Το μονοπάτι προς τα χαμηλότερα επιτόκια είναι πολύ πιο ξεκάθαρο στην Ευρώπη (καθώς τα στοιχεία του πληθωρισμού εμφανίζουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με τις ΗΠΑ), ενώ το όφελος από τις επιτοκιακές μειώσεις είναι πολύ υψηλότερο (καθώς τα χρέη στην Ευρώπη έχουν πολύ μικρότερη περίοδο ωρίμανσης). Επομένως, η UBS υπολογίζει ότι η μείωση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων κατά 1% ανεβάζει την πραγματική αύξηση του ΑΕΠ κατά 1% μετά από ένα χρόνο.

3.       Το κλαδικά προσαρμοσμένο P/E της Ευρώπης είναι 18% χ

αμηλότερο έναντι των ΗΠΑ, κάτι το οποίο έχουμε δει στο παρελθόν μόνο σε περιόδου ύφεσης ή κρίσης στην Ευρωζώνη. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, επισημαίνει η UBS.

4.       Το αδύναμο ευρώ (η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου αναμένεται να πέσει στο 1,05 έως τα τέλη του έτους) και η αύξηση του παγκόσμιου PMI έναντι του αμερικανικού PMI, συνήθως οδηγεί σε καλύτερες αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για τα εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη από ό,τι στις ΗΠΑ.

5.       Μπορεί η Ευρώπη να μην έχει μεγάλη έκθεση στον τεχνολογικό κλάδο, όμως το 40% της κεφαλαιοποίησής της αποτελείται από εταιρείες-ηγέτες ή μοναδικές στο είδος τους εταιρείες, που δεν έχουν αμερικανικούς ανταγωνιστές.

Keywords
Αναζητήσεις
strofi-stis-evropaikes-agores-gia-tin-ubs--giati-tis-protima-apo-ti-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα