Συγκεντρώσεις-πορείες σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη για το τραγικό δυστύχημα

21:29 2/3/2023 - Πηγή: BankWars

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τον σταθμό Λαρίσης πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ αυτή τη στιγμή υπάρχει ένταση κοντά στον σταθμό του Μετρό «Αττική» όπου ορισμένοι από τους διαδηλωτές πετούν πέτρες στον σταθμό.

Στην Αθήνα

το κάλεσμα ήταν για τις 18:00 στο Σύνταγμα, ενώ ακολούθησε πορεία προς τον σταθμό Λαρίσης με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

«Δεν είναι δυστύχημα είναι δολοφονία, οι ζωές μας μετράνε» έγραφα τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

Νωρίτερα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από τα γραφεία της Hellenic Trian, για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Με πανό που έγραφαν «Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους. Η οργή μας να τσακίσει την πολιτική που μετρά τη ζωή μας ως κόστος» μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρήθηκαν για τις παραλείψεις της διαχειρίστριας εταιρείας, τη στιγμή που οι νεκροί από το δυστύχημα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, ανέρχονται ήδη στους 57.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η διαμαρτυρία των φοιτητών ξεκίνησε στις 18.00 στην Καμάρα με πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «δεν ήταν ανθρώπινο λάθος» και «τέσσερα χρόνια ατομική ευθύνη», ενώ παράθεσαν μπροστά τους και παπούτσια ως συμβολισμός για τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Λίγο πριν τις 20:00 οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι τον ΟΣΕ, εκεί όπου είχε στηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Τα επεισόδια άρχισαν στο σημείο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης, όταν κάποιοι από τους αντιεξουσιαστές κινήθηκαν προς τα ΜΑΤ.

Ξεκίνησε ο πετροπόλεμος και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων

Keywords
Τυχαία Θέματα