ΣΥΡΙΖΑ: Ανακάλεσε την επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία ο Στ. Κασσελάκης – Η παρέμβαση Τεμπονέρα

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση χθες Τρίτη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που ολοκληρώθηκε περίπου τα μεσάνυχτα.

Τελικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε τη χθεσινή επιστολή του προς την Πολιτική Γραμματεία, ενώ καθοριστική ήταν και η τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα. Συγκεκριμένα, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης

της Πολιτικής Γραμματείας, ο κ. Κασσελάκης απέσυρε τόσο την επιστολή του όσο και την πρόθεσή του να προσφύγει στα μέλη σε περίπτωση που δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Είχε μεσολαβήσει η άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας -μειοψήφισαν τρεις- της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος να του παράσχει «λευκή επιταγή» έως τις εθνικές εκλογές, ωστόσο επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά την παρέμβαση του Διονύση Τεμπονέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, σήκωσε το γάντι από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ… Είμαστε αριστεροί και δεν εκβιαζόμαστε. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή… Αν το επιθυμεί ο πρόεδρος, έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά τη διαδικασία προεδρικής εκλογής».

Τι είχε ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε προτείνει συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο μέσω Καταστατικού Συνεδρίου, ζητώντας «να πάμε στις εθνικές εκλογές, χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση» όπως και δέσμευση ότι θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης φέρεται ότι είπε στη συνεδρίαση: «Θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές και θα το ζητήσω στο συνέδριο ή βρείτε αντίπαλο απέναντί μου». Στην ουσία, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τα μέλη του οργάνου να δεσμευτούν ότι δεν θα ζητήσουν την απομάκρυνσή του, ενδεχομένως μέσω πρότασης μομφής, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό γιατί τον ίδιο και το κόμμα του.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα και αυτό δεν είναι δική μου μόνο διαπίστωση. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα ίδια τα μέλη μας. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο, το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης. Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα σας πω: ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε» είπε.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Κασσελάκης «απείλησε» με εκ νέου προσφυγή στη βάση λέγοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του «αν δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών». «Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός και τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα όργανο αν δεν σέβεστε και οι ίδιοι τη διαδικασία και υπάρχουν συνέχεια διαρροές. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα. Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια» ανέφερε ακόμη.

Η απάντηση από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε όλα αυτά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στον πρόεδρο του κόμματος πως δεν έχει λευκή επιταγή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τουλάχιστον πέντε στελέχη απάντησαν στον κ. Κασσελάκη, λέγοντάς του πως «δεν έχει λευκή επιταγή». Επίσης, στελέχη που τοποθετήθηκαν με αυτόν τον τρόπο φέρεται ότι είπαν στον Στέφανο Κασσελάκη ότι η θητεία του θα κριθεί στις ευρωεκλογές, ενώ κάποια άλλα του ζήτησαν να λειτουργεί πιο συλλογικά στις αποφάσεις του.

Keywords
Αναζητήσεις
syriza-anakalese-tin-epistoli-tou-pros-tin-politiki-grammateia-o-st-kasselakis--i-paremvasi-tebonera.htm
Τυχαία Θέματα