Τι είπε ο Π.Τόμσεν στο ΔΝΤ – Χωρίς αξιολόγηση δεν υπάρχουν λεφτά – Ας δώσει η Ευρώπη

Τις εκτιμήσεις του για την πορεία της διαπραγμάτευσης, με τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών, παρουσίασε χθες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πολ Τόμσεν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Η άτυπη ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου έγινε παρουσία της γενικής διευθύντριας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Τόμσεν αξιολογώντας την πορεία της διαπραγμάτευσης ανέφερε ότι οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει κατʼ αρχήν σε τρία θέματα:

αναθεώρηση του ΦΠΑ, φορολογική διοίκηση και πτωχευτικό δίκαιο (κόκκινα δάνεια).

Αναφορικά με τις αποκλίσεις, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, είπε οτι οι διαφωνίες παραμένουν στα εργασιακά, τις συντάξεις, στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής για το 2015 και στα θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο Πολ Τόμσεν απαντώντας σε ερωτήσεις αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ είναι ευέλικτο και προτίθεται να κατεβάσει το στόχο του πλεονάσματος κάτω από το 3%, χωρίς να αναφερθεί σε τι ποσοστό, επικαλούμενος έλλειψη στοιχείων.

Σε σχετική ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι ο Πολ Τόμσεν προέβη σε μια πρόβλεψη: «Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να εκταμιεύσει χρήματα χωρίς αξιολόγηση και ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους. Όμως θα μπορούσα να προβλέψω ότι οι Ευρωπαίοι θα δώσουν τα χρήματα, εάν η κυβέρνηση θα αποφάσιζε να πάρει μέτρα» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα