Eurovision: Η περσινή νικήτρια αρνείται να δώσει το βραβείο στο Ισραήλ σε περίπτωση που κερδήσει

Η περσινή νικήτρια Loreen ξεκαθάρισε πως δεν θα παραδώσει το βραβείο του νικητή της φετινής διοργάνωσης στο Ισραήλ αν αυτό καταφέρει και κερδίσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη The Sun, η 40χρονη Loreen είναι υποχρεωμένη να εμφανιστεί στον φετινό διαγωνισμό και να παραδώσει το τρόπαιο στον φετινό νικητή, παρά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ, μετά τη νίκη της στο Λίβερπουλ, πέρσι, με το «Tattoo».

Ωστόσο, στο

παρασκήνιο οι εντάσεις αυξάνονται εδώ και αρκετές εβδομάδες ενόψει του αποψινού (11/05) μεγάλου τελικού. Μιλώντας στη «The Sun», νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Loreen δήλωσε: «Το θετικό προσελκύει το θετικό και το αρνητικό προσελκύει το αρνητικό. Αν κλείναμε αυτόν τον κόμβο θετικής ενέργειας, τιμωρώντας εκατομμύρια ανθρώπους για τη στρέβλωση κάπου αλλού, αυτό θα ήταν τόσο καταστροφικό”.

Μια πηγή δήλωσε: «Σκοπεύει να ξεκαθαρίσει τη θέση της σχετικά με τη στάση της για το Ισραήλ γύρω από την προσεκτικά χορογραφημένη και χαριτωμένη παράδοση του τροπαίου, η οποία θα δείξει στον κόσμο σε ποια πλευρά της ιστορίας βρίσκεται πραγματικά. Υπάρχει ένα σχέδιο που προβλέπει ότι η Loreen θα ανέβει στη σκηνή, θα αφήσει το τρόπαιο σε ένα βάθρο και θα αποχωρήσει πριν οι παρουσιαστές καλωσορίσουν το Ισραήλ στη σκηνή, σε περίπτωση που η χώρα κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο».

Βέβαια, πηγές προσκείμενες στη Eurovision 2023 συνεχίζουν, επίσης, να λένε ότι το συμβόλαιό της αναφέρει σαφώς ότι δεν επιτρέπεται να πει τίποτα δυσφημιστικό για την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα