Αφήστε τα «παπατζιλίκια» για τις Πρέσπες

Πριν από τις εκλογές του 2019… καβάλησαν το κύμα των «μακεδονομάχων» με σάρισες και περικεφαλαίες στα συλλαλητήρια της πατριδοκαπηλίας. Μετεκλογικά έλεγαν πως «τηρούν και τιμούν» τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά οδήγησαν στις καλένδες τα τρία μνημόνια συνεργασίας για να μην ταραχθεί το θυμικό του Αντώνη Σαμαρά και μαζί με αυτό η κυβερνητική σταθερότητα.

Τώρα που ξετέλεψαν τα «τέρμινα» και ανήλθε στην εξουσία ο Μίτσκοσκι με το σύνθημα «Η Μακεδονία ξανά δική σου» αρχίζουν και αντιλαμβάνονται πως δεν υπάρχουν περιθώρια

για διπλωματικές ελαφρότητες. Την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων. Την ίδια μέρα κυβερνητικό στέλεχος χαρακτήρισε «παπατζιλίκια» τις εθνικιστικές εξάρσεις όταν τον ρώτησα τι μέλλει γενέσθαι με την επαναφορά των ακραίων στην ηγεσία της γειτονικής χώρας.

«Τι θα κάνουν; Θα πουν “Δεν μας αρέσει η συμφωνία”;» αναρωτήθηκε με περιπαικτική διάθεση, τη στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός φώναξε μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στα Σκόπια: «Η Μακεδονία κέρδισε! Είναι μια ιστορική νίκη για τον μακεδονικό λαό!». Μάλλιασε η γλώσσα του Νίκου Κοτζιά να προειδοποιεί για όσα βλέπουμε να εκτυλίσσονται σε live μετάδοση.

Τουλάχιστον ας διαβάσουν οι… αρτίστες της διπλωματίας εντός και εκτός Μεγάρου Μαξίμου την τελευταία παρέμβαση του Νίκου Κοτζιά στο Documento μπας και αντιληφθούν πώς «θα προκαλέσουν ασήκωτο πολιτικό και οικονομικό κόστος» σε όσους προτίθενται να αμφισβητήσουν τη συμφωνία και μαζί τα συμφέροντα της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα