(Αυτο)κριτική Μπακογιάννη για Πρέσπες: «Μπορούσαμε να είχαμε υπογράψει τα μνημόνια νωρίτερα» (video)

Την αυτοκριτική της Νέας Δημοκρατίας (που λίγοι τολμούν να κάνουν στο κόμμα της) για την καθυστέρηση στην ψήφιση των μνημονίων της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία εκκρεμεί από το 2020, έκανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη, αναγνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν να ψηφιστούν νωρίτερα.

“Τα μνημόνια πρέπει να τα ψηφίσουμε, μπορούσαμε να το είχαμε κάνει νωρίτερα. Να δεχτώ αυτήν την κριτική, τη δέχομαι. Αν όμως σήμερα το κάνουμε, δείχνουμε ένα μήνυμα ότι

ετεροπροσδιοριζόμαστε. Ο κ. Γεραπετρίτης έχει πει ότι εντός του 2024 θα ψηφιστούν. Αλλά αν το κάνουμε τώρα, θα δείξουμε πρώτον ότι κάτι φοβόμαστε, δεύτερον ότι ετεροπροσδιοριζόμαστε”, υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ.

Ερωτηθείσα τι θα συμβεί αν κατά την ψήφιση των μνημονίων υπάρξουν πολλές και σημαντικές διαρροές από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν θέλουν να τα ψηφίσουν, απάντησε: “Ποιος τα λέει αυτά; Όχι καλέ, δεν υπάρχει θέμα, η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ σοβαρό κόμμα, κι αν βρισκόμαστε σήμερα στην κατάσταση που βρισκόμαστε, οφείλεται κυρίως στην υ[ευθυνότητα και του πρωθυπουργού, αλλά και της κοινοβουλευτικής ομάδας. Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες“.

Η ίδια εκτίμησε πως, όταν σχηματιστεί η κυβέρνηση στα Σκόπια, οι εθνικιστικές κορώνες θα υποχωρήσουν, καθώς “η πραγματικότητα θα πέσει πάνω στο κεφάλι τους και θα καταλάβουν ότι όλα αυτά που λέγανε προεκλογικά είναι αέρας φρέσκος”.

Δείτε το βίντεο μετά το 5:00

ΣΥΡΙΖΑ: Το ποιοι είναι “ρεμπεσκέδες” το αποκάλυψε η ίδια

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το ποιοι είναι “ρεμπεσκέδες” και ποιοι όχι, το αποκάλυψε η ίδια η κ. Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, όταν παραδέχτηκε την πενταετή, σκόπιμη, κωλυσιεργία της κυβέρνησης και του κόμματός της σε ό,τι αφορά την κύρωση των τριών μνημονίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από’κει και πέρα, καλά θα κάνει να κρατήσει για την ίδια τις συμβουλές περί χρηστής εξωτερικής πολιτικής και να παροτρύνει το κόμμα της να ασκήσει την αναγκαία αυτοκριτική, ιδίως όταν όλες οι πρόσφατες εξελίξεις τους έχουν εκθέσει στα μάτια ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα