«Μπλούζα, τατού, καοτόνικ»: Τα συνθηματικά των αρχηγών της κόκας στον Βόλο

Μια ομάδα νεαρών ηλικίας από 21 εως 28 ετών αποτελεί τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που ήλεγχε την διακίνηση της κοκαϊνης στον Βόλο και προμήθευε πελάτες, οι οποίοι είχαν να διαθέσουν περισσότερα από 100 ευρώ την ημέρα. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο σπίτι της μητέρας του αρχηγού, ο οποίος χθες προφυλακίστηκε μαζί με ένα ακόμη μέλος της οργάνωσης, που είχε ρόλο «υπαρχηγού».

Χθες απολογήθηκαν στον ανακριτή έξι συνολικά μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων η σύντροφος του «υπαρχηγού» 21 ετών και η 42χρονη μητέρα του «αρχηγού», στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες

κοκαΐνης. Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους, ενώ με εγγύηση 10.000 ευρώ ο καθένας αφέθηκαν ελεύθεροι δύο νεαροί, που διακινούσαν ναρκωτικά και εκτελούσαν εντολές, όπως μεταδίδει το gegonota.news.

Η δικογραφία περιλαμβάνει 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, 12 «βαποράκια» και τριάντα χρήστες, από τους οποίους φέρεται να αντλήθηκαν όλες οι πληροφορίες για να ξεκινήσει η έρευνα. Καταγράφηκαν 378 συνομιλίες για την εγκληματική δραστηριότητα της σπείρας και σήμερα απολογείται ένας 27χρονος. Επίσης, ένας ακόμη νεαρός που έφυγε από τον Βόλο για να εργαστεί σεζόν, μεταφέρεται από την Σαντορίνη την Πέμπτη στα δικαστήρια του Βόλου για να περάσει από ανάκριση.

Η αστυνομία με νόμιμες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από τις 30 Ιανουαρίου, σε τρία κινητά, ξεδίπλωσε την υπόθεση και τους εμπλεκόμενους. Σύμφωνα με την έρευνα, πουλούσαν την κοκαΐνη προς 100 ευρώ το γραμμάριο και από την ημέρα της παρακολούθησης εκτιμάται πως έγιναν 164 αγοραπωλησίες με συνολικό κέρδος 20.000 ευρώ.

Ο αρχηγός φέρεται να είχε πιάσει δουλειά ως μπάρμαν σε γνωστό κλαμπ του Βόλου, για να διακινεί ναρκωτικά και να “ψαρεύει” βαποράκια, ενώ μέλος του σκληρού πυρήνα της οργάνωσης διατηρεί καφέ στο κέντρο του Βόλου.

Ο “αρχηγός” είχε συλληφθεί το 2021 επίσης για διακίνηση ναρκωτικών και ήταν εκτός φυλακής μετά από έφεση. Οι «αρχηγοί» δίνανε στα βαποράκια δόσεις για να δοκιμάσουν την ποιότητα που αγοράζανε και όταν έκαναν “επενδύσεις” σε αυτοκίνητα ή μηχανές, έδιναν συμβουλές ο ένας στον άλλον για το που θα κρύψουν τα κιλά. Επενδύανε σε μηχανές και αυτοκίνητα για «νταραβετζήδες» όπως έλεγαν μεταξύ τους.

Οι «αρχηγοί» και οι συνεργάτες

Εγκέφαλοι της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται δυο άνεργα άτομα, που έκαναν πλούσια ζωή. Ο ένας εκ των δύο, που δήλωσε κομμωτής χωρίς κομμωτήριο, ετών 25, φέρεται να είχε συνεργό την μητέρα του, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, με σκοπό την διάθεση σε πελάτες-χρήστες του Βόλου. Η αστυνομία τον χαρακτηρίζει αρχηγό και έχει ποινικό μητρώο. Ο δεύτερος, επίσης 25 ετών, που εμφανιζόταν ως “υπαρχηγός” και βασικός διακινητής, φέρεται να συντόνιζε τα υπόλοιπα μέλη, ενώ διακινούσε και ο ίδιος ποσότητες κοκαΐνης, έχοντας ως βοηθό στον επιμερισμό των ναρκωτικών την 21χρονη σύντροφο του. Ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, εντάχθηκε πριν δύο μήνες στην εγκληματική οργάνωση ως βασικό μέλος και ανέλαβε ως κύριο ρόλο την προμήθεια –αποθήκευση –επεξεργασία και επιμερισμό των ναρκωτικών ουσιών.

Βασικό μέλος, επίσης, ήταν ένας 24χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει την διακίνηση σε πελάτες και την είσπραξη οφειλών. Λάμβανε εντολές από τον αρχηγό και τον υπαρχηγό. Ενας 45χρονος ήταν περιφερειακό μέλος της οργάνωσης και αναζητούσε πελάτες για διάθεση κοκαΐνης. Λάμβανε εντολές από τον υπαρχηγό και διακινούσε την κοκαΐνη, με έναν 28χρονο.

Ερωτευμένη με τον υπαρχηγό ήταν μια 21χρονη, η οποία χθες οδηγήθηκε επίσης στον ανακριτή γιατί συσκεύαζε τις ουσίες.

Έχουν συλληφθεί ακόμη δύο άτομα, ένας 28χρονος και ένας 27χρονος, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ένταξης στην εγκληματική οργάνωση.

Οι αρχηγοί έκαναν πολυτελή ζωή σε ακριβά ξενοδοχεία και προβάλλανε τα πλούτη τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι κώδικες συνομιλίας –Τα συνθηματικά της κόκας

Η οργάνωση είχε σταθερή σύσταση, σαφή ιεραρχία, διακριτούς ρόλους και αποκόμιζε μεγάλα κέρδη. Συνομιλώντας μεταξύ τους συνθηματικά, τα μέλη της σπείρας αποκαλούσαν την κοκαΐνη «κομμάτι, ποτό, ευρώ, μπλούζα, κλειδιά, τατού, καφέ, κολπάκι» και ανάλογα με την ποσότητα και το βάρος έκαναν λόγο για «αντρικό, μισό, παιδικό, ολόκληρο, μεγάλο ή μικρό». Η οργάνωση ακολουθούσε συνωμοτικούς κανόνες και στις παραδόσεις αλλάζανε διαδρομές κλπ. Κινούνταν με λεωφορεία, αλλά και ποδήλατα. Νοίκιαζαν αυτοκίνητα για να πηγαίνουν στην Αθήνα και να μεταφέρουν στον Βόλο κοκαΐνη, ενώ όταν δεν είχαν 20.000 ή 30.000 για αγορά, είχαν συνδέσμους που τους δάνειζαν για να εξυπηρετήσουν σταθερούς πελάτες που μπορούσαν να αγοράζουν με 100 ευρώ την δόση. Τα ναρκωτικά που αγόραζαν και τα χρήματα τα έκρυβαν στο σπίτι της μητέρας του αρχηγού, η οποία είναι 42 χρόνων από την Αλβανία, ενώ αντιστάθηκε στη σύλληψή της, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους.

Συνομιλίες με το κινητό του πεθαμένου πεθερού του

Χρήστης ο οποίος έκανε παραγγελίες ζητώντας την δόση του, που την αποκαλούσε καοτόνικ, έκανε χρήση του αριθμού του πεθαμένου πεθερού του. Άλλοι χρήστες χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνα των γονιών τους και των παππούδων τους, αλλά και τηλεφωνικούς αριθμούς που ήταν καταχωρημένοι στα ονόματα κατοίκων της Σρί-Λανκα και οι κάτοχοι ήταν ανύπαρκτοι!
Την μισή δόση κοκαΐνης, δηλαδή τα 0,50 γραμμάρια, την πουλούσαν 50 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα