Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο συντριβής του ελικοπτέρου που τον μετέφερε

Νεκρός είναι ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, μετά την συντριβή του ελικοπτέρου που επέβαινε μαζί με άλλους αξιωματούχους.

Το επίσημο πρακτορείο της χώρας και ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο 63χρονος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Εμπραχίμ Ραϊσί, που εξελέγη το 2021, ο 60χρονος υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, που ανέλαβε το αξίωμα επίσης το 2021, και άλλοι αξιωματούχοι που επέβαιναν σε ελικόπτερο Bell 212 το οποίο συνετρίβη χθες Κυριακή (19/05) σε ορεινή περιοχή υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες

είναι όλοι νεκροί.

Martyred while serving nation: President Raisi dies in helicopter crashhttps://t.co/919q5Wb1Ea pic.twitter.com/KMCYX6PEke

— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) May 20, 2024


Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του Ιράν επιβεβαιώνει τον θάνατο του προέδρου Ραΐσι στη συντριβή του ελικοπτέρου με ανάρτησή του στο twitter.

#Iran‘s President Ebrahim Raisi, Foreign Minister Hossein Amirabdollahian and a group of officials accompanying them were martyred in a helicopter crash in northwestern Iran.

— IRNA News Agency (@IrnaEnglish) May 20, 2024

«Ο Πρόεδρος του Ιράν, ο υπουργός εξωτερικών και μια ομάδα αξιωματούχων που τους συνόδευαν μαρτύρησαν μετά από συντριβή ελικοπτέρου στο βορειοδυτικό Ιράν», αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στο αεροσκάφος που συνετρίβη επέβαιναν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Hossein Amirabdollahian, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Malek Rahmati και ο Mehdi Mousavi, ο επικεφαλής της φρουράς του Raisi. Τους συνόδευε επίσης ο Mohammad Ali Al-e-Hashem, εκπρόσωπος του Ανώτατου Ηγέτη στην επαρχία.

Η κυβέρνηση του Ιράν συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον πρώτο αντιπρόεδρο Μουχάμαντ Μουχμπάρ και με βάση όσων ισχύουν στη χώρα, θα αναλάβει πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου είναι σοκαριστικές καθώς φαίνεται ότι έχει καταστραφεί ολοσχερώς και παντού υπάρχουν συντρίμμια και καμένα κομμάτια.

Iranian rescue teams now transfer the bodies of Iranian officials, including President Raisi and Foreign Minister Amir-Abdollahian, to the downstream areas from the helicopter crash site. pic.twitter.com/GZ5KqWemZP

— Clash Report (@clashreport) May 20, 2024

Image of a moving person has reportedly been seen by Rescuers in the Forest near the Crash Site of Iranian President Ebrahim Raisi’s Helicopter crash; however, it is Unknown if it is one of the Passenger or another Rescuer.
Below are images from the helicopter crash pic.twitter.com/vGgAHkmc35

— ELKANA JACOB

Keywords
Τυχαία Θέματα