Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα μαύρης χήρας!

Στο νοσοκομείο σφαδάζοντας από τους πόνους κατέληξε ένας νεαρός άνδρας στη Λευκάδα, μετά απότσίμπημα μαύρης χήρας.

Ο 35χρονος μεταφέρθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο νοσοκομείο Λευκάδας, ενώ είχε δεχτεί τσίμπημα από τη δηλητηριώδη αράχνη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ilefkada.gr, ο 35χρονος έκανε εργασίες έξω από το σπίτι του και φόρεσε ένα ζευγάρι παπούτσια που είχε αφήσει κοντά σε καυσόξυλα. Ξαφνικά αισθάνθηκε το τσίμπημα και είδε τη μεγάλη «μαύρη χήρα» μεγέθους 3 εκατοστών.

Σύντομα ο πόνος έγινε έντονος και το πόδι του άρχισε

να μουδιάζει. Ο ίδιος περιέγραψε ότι ο πόνος ανέβαινε στο πάνω μέρος του κορμού του. Τότε αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του χορήγησαν αγωγή και του έκαναν εισαγωγή για ένα 24ωρο.

Πήρε εξιτήριο, συνεχίζει τη φαρμακευτική αγωγή

Αμέσως οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝΛ, επιλήφθηκαν της κατάστασής του και του χορηγήθηκε η προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή, ενώ νοσηλεύτηκε το βράδυ στο νοσοκομείο για συνεχή παρακολούθηση.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και μετά από 24 ώρες ο πόνος υποχωρήσει αρκετά και έτσι πήρε εξιτήριο, ενώ για μερικές μέρες ακόμα θα λάβει φαρμακευτική αγωγή.

Σημειώνεται ότι η μαύρη χήρα (που ονομάζεται έτσι επειδή το θηλυκό… καταβροχθίζει το αρσενικό μετά την σεξουαλική επαφή) είναι μαύρη και έχει κόκκινες ή πορτοκαλί πιτσιλιές στη ράχη της. Το δηλητήριο της περιέχει ισχυρή νευροτοξίνη και το τσίμπημά της είναι επικίνδυνο. Πολλές φορές χρειάζεται ενδοφλέβιο αντίδοτο για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

Σε όσους φορούν ρούχα εργασίας τα οποία αφήνουν σε εξωτερικούς χώρους, συνίσταται να τα τινάζουν και να ελέγχουν τα παπούτσια τους πριν την ένδυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα